Kaksi vuotta sitten Johannes soitti ”Haluaisin tuoda yhteen siisteimmät tyypit jotka tunnen ja katsoa mitä siitä tulee. Sä oot yksi niistä”. Tuon puhelun jälkeen olemme syöneet tiimin kanssa noin sata aamupalaa yhdessä, suunnitelleet ja toteuttaneet projekteja, järjestäneet ideointeja ja miettineet mikä on se iso juttu joka tehdään yhdessä.

Uutisraivaaja-kisaan osallistuimme alun perin kolmella idealla, joista yksi valikoitui jatkoon. Vaikka kaikki ne asiat mitä olimme aikaisemmin tehneet oli tehty intohimolla, nyt meillä oli ensimmäistä kertaa mahdollisuus vapauttaa koko tiimi tekemään samaa projektia päivätöiden häiritsemättä. Kesä rytmittyi yhteisillä lounailla ja nopealla kehitystahdilla.

Kilpailun voiton jälkeen tahti ei ole ainakaan hiljentynyt: kävimme Lontoossa ja New Yorkissa esittelemässä Scoopinionia mediataloille, toimittajille, sijoittajille ja muille yrittäjille. Siinä missä Suomessa ollaan oletusarvoisesti kiinnostuneita uudesta firmasta, Nykissä keskustelukumppani pitää vakuuttaa välittömästi siitä että juuri tämä on se seuraava iso juttu. Firmoja on valtavasti, kilpailu huomiosta ja julkisuudesta on kovaa ja tahti nopea. Yllätyksenä tämä ei toki tullut, mutta nyt sen kohtaa ensimmäistä kertaa.

Voiton jälkeen on tajunnut miten tärkeää on että tällä porukalla on tehty hommia jo muutama vuosi: vaikka tahti kiihtyy, roolit vaihtuvat ja odotukset ovat kovat, tapaamisiin silti liittyy hyvä ruoka, ideoiden heittely ja hauskanpito. Pian aivan ensimmäisen tapaamisen jälkeen asetimme itsellemme tavoitteen: ”Mahdollisuus tehdä niitä asioita mitä haluaa tehdä, saada siitä palkkaa ja muuttaa maailmaa.” Kaksi ensimmäistä kohtaa on jo toteutunut.

Vastaa

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment