Kalifornia on ollut vuodesta 1849 kultaryntäyksen jälkeen useiden kuumeiden, kuplien ja vaihtoehtoliikkeiden näyttämö. Financial District on (hieman ironisesti) rakennettu kultakuumeen yhteydessä hylättyjen laivojen päälle. Haight and Ashburyssä näkee vielä hippiliikkeen viimeisiä jäänteitä ja Castron kaupunginosa on tunnettu homoyhteisöstään. Tämän lisäksi San Franciscon SoMa ja Mission-kaupunginosat ovat täynnä Start-uppeja.

Osaajapulaa valitellaan lähes joka keskustelussa: jos taitoa löytyy uravalinta on usein oma yritys. On hienompaa olla seuraava Mark Zuckerberg kuin työskennellä Zuckerbergille.

Uutisraivaajassa tuomarina toiminut Jyri Engeström kutsui tiimin tutustumaan yrittäjiin ja kuluttaja-internetin muihin toimijoihin. Hämmästyttävää on että miten helposti tapaamisia täällä saa myös twitterin kautta. Tapaamisia on ollut kahdesta kuuteen joka päivä. Ideoista, projekteista ja suunnitelmista kerrotaan avoimesti ja usein jossain vaiheessa tapaamista kuulee sanat ”I probably shouldnt be showing you this since it’s not launched yet…” Alalla kuin alalla piirit ovat kohtuullisen pienet: olimme illallistamassa vanhojen Stanfordin kurssikavereiden kanssa ja kävi ilmi että eräs heistä tunsi Drew Houstonin, dropboxin perustajan. Dropboxin tuotteella on 25 miljoonaa käyttäjää, ja on yksi lupaavimpia teknologiayrityksiä maailmassa. Tapaamisia saa yllättävän helposti, muutaman sähköposti-intron jälkeen meillä oli sovittu tapaamiset viiden eri start-upin toimitusjohtajan kanssa.

Mitä Scoopinion on siis Kaliforniassa tehnyt? Tapaamisten lisäksi aika on kulunut palvelua rakentaessa: teimme käyttäjätestausta paikallisten kanssa, keskustelimme Stanfordin tutkijoiden kanssa tutkimuksesta Scoopinioniin liittyen, julkaisimme uuden lay-outin, mobiiliystävällisen version sivustosta sekä lisäosan Firefox-selaimelle. Etuna internet-bisneksessä on se että toimiston perustamiseen riittävät netti, sähkö, tuoli, pöytä ja hyvin eristävät kuulokkeet. Tätä kirjoitan tämän päivän toimistosta joka on muuttunut aamiaispaikasta lounaspaikan kautta yökerhoksi.

Onneksi ääntä vaimentavat kuulokkeet ovat olemassa, keskittymistä auttoi myös virallinen työmusiikki Shpongle.

Vastaa

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment