On Display on uusi mobiili taideteosopas,joka julkaisee viikoittain jutun jostain juuri nyt esillä olevasta taideteoksesta. Ohjeet On Display -uutiskirjeen tilaamiseksi löydät blogikirjoituksen lopusta.

Puhelimen kokoisessa taide-elämyksessä kiehtoo mahdollisuus uudenlaiseen vuorovaikutukseen. Tätä mieltä ovat testikäyttäjät, jotka ovat antaneet meille ensimmäisiä palautteita On Display -taideteosoppaasta. Meille on esitetty toive sovelluksesta, joka on käyttäjänsä ”oma opas” ja joka on mukana silloinkin, kun sen käyttäjä haluaa nauttia taidenäyttelystä yksin.

Kurkista On Display -sovelluksen kehitysprosessiin:

Taide ja ihmiset saatetaan yhteen journalismin lisäksi taidekasvatuksella. Yksi testikäyttäjämme kommentoi: ”Kuvistunnilla koulussa ei koskaan keskusteltu taiteesta, mutta On Display tarjoaa siihen välineitä” ja ”En voisi kuvitella meneväni mukaan museo-opastukseen, mutta tällä tavalla olisin voinut löytää jotakin”.

On Displayn idea on julkaista juttuja ajankohtaisesta taiteesta muun muassa mobiilisovellukseen. Kokonaisen näyttelyn sijaan kukin teksti kertoo yksittäisestä taideteoksesta, joka on näytteillä juuri nyt.

Yhden yksittäisen teoksen äärelle pysähtyminen kannattaa. On helppo keskustella siitä, mitä havaitsee tässä ja nyt – kännykän näytöllä tai edessään näyttelyssä. Kokemukset myös syventyvät, jos niille antaa enemmän aikaa kuin sen 10 sekuntia, minkä keskimääräinen näyttelykävijä tutkimusten mukaan viettää yhden teoksen äärellä.

Haaveenamme on taide-elämys, joka tuntuu samalla lailla omalta kuin puhelin taskussa. ”Omistaminen” voi olla tunne, oivallus tai mahdollisuus tulla sopivalla tavalla haastetuksi. Jos löytää taideteoksen tarinoista yhteyden omaan elämään, voi teoksesta parhaimmillaan tulla oma ystävä.

Seuraa taidefriikille

Ihmisten, taiteen tai internet-sovellusten ei ole hyvä olla yksin. Haasteenamme on löytää On Displayn paikka laajemmassa kokonaisuudessa. Niin pieni yksinkertainen oivalluksemme voi toimia ikkunana taidemaailmaan ja toisaalta löytää käyttäjänsä.

Testikäyttäjien unelmissa On Displayssä voi esimerkiksi merkitä kiinnostavan taideteoksen tai tekstin; jakaa ajatuksensa kavereille; lukea muiden kommentit; oppia lisää taiteilijasta ja taiteesta; katsoa mitä näyttelyitä on esillä juuri nyt; tehdä galleriakierroksen; tilata elävän oppaan paikalle ja markkinoida taidetta kavereille.

Koska kehitystyömme on vielä alussa, kaikkia näitä unelmia kasvatetaan huolella ja rakkaudella.

Seuraavaksi ideoita testataan konkreettisesti, kun julkaisemme ensi viikolla ensimmäisen taidejutun On Displayn nimissä uutiskirjeen muodossa. Pääset unelmoimaan kanssamme ja uutiskirjeen tilaajaksi klikkaamalla tästä tai laittamalla sähköpostia: [email protected]
Kirjoittaja On Displayn Riikka Notkola

 

Vastaa

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment