Kuinka mediainnovaatiot syntyvät? Mistä löytyy hyvä idea tiedonvälityksen kehittämiseksi? Kuinka pääsen eteenpäin projektini kanssa?

Tule Uutisraivaaja-leirille ottamaan selvää! Leiri on lokakuun lopulla järjestettävä viikonlopun mittainen intensiivinen tuotekehityspaja, jossa opitaan mediainnovaatioiden tekemisestä – eikä se maksa mitään. Ilmoittaudu mukaan siis heti, paikkoja on rajoitetusti!

Tältä leirillä näytti viimeksi. Tule mukaan vuoden 2014 versioon!

Tältä leirillä näytti viimeksi. Tule mukaan vuoden 2014 versioon!

Mitä siellä tehdään?

Leirin osallistujat kehittävät työpajassa ideoitaan Stanfordin yliopistossa syntyneen design thinking -metodin avulla. Tavoite on, että leirin jälkeen osallistujat pystyvät kehittämään projektejaan eteenpäin. Näin leiriläisillä on myös hyvät valmiudet tehdä menestyksekäs hakemus Uutisraivaaja-kilpailuun.

Leirillä opiskellaan design thinking -metodia käytännön harjoitusten avulla. Leirillä myös verkostoidutaan ja tutustutaan muihin innovaatioista kiinnostuneisiin. Jos etsit omaan Uutisraivaaja-tiimiisi jäseniä, saatat löytää heitä leiriltä. Leirillä toimitaan ryhmässä ja yksilöinä sekä annetaan ja saadaan palautetta.

Leiri on osallistujille ilmainen, ja sen järjestää Helsingin Sanomain Säätiö.

Milloin ja missä?

Uutisraivaaja-leiri järjestetään Espoon Otaniemessä Aalto-yliopiston Design Factoryn tiloissa 24.-26.10.2014.

Kenelle?

Leiri on tarkoitettu kaikille Uutisraivaaja-kilpailusta kiinnostuneille. Valmista ideaa kilpailua varten ei tarvitse vielä leirillä olla – leiri on erinomainen tilaisuus ideoida ja työstää kilpailuprojekteja. Jos kilpailuidea on jo versonnut, saat palautetta ja ideoita, jotta voit jalostaa projektia entisestään.

Jos ilmoittautuneita tulee enemmän kuin leirille mahtuu osallistujia, leiriläiset valitaan hakemusten perusteella.

Jos sinulla on jo tiimi, sitä parempi, mitä useampi tiimisi jäsenistä osallistuu leirille. Kerro ilmoittautumislomakkeessa selkeästi, mikä on tiimisi nimi, niin osaamme matchata tiimiläiset. Uutisraivaaja-kilpailussa kaikissa tiimeissä pitää olla ainakin yksi henkilö, jonka kotipaikka on Suomi.

Ketkä?

Leirin vetäjinä toimivat Tanja Aitamurto, Mikko “Kobra” Koskinen ja Ville Sundberg. Tanja oli mukana perustamassa Uutisraivaaja-kilpailua yhdessä Helsingin Sanomain Säätiön kanssa, ja hän on opiskellut design thinking -metodia Stanfordin yliopistossa. Kobra ja Ville ovat ensimmäisen Uutisraivaajan voittajan, uutistenvälityspalvelu Scoopinionin, perustajia. Heistä on sittemmin tullut sarjayrittäjiä, jotka parhaillaan kehittävät Beatroot-palvelua journalismin vaikuttavuuden mittaamiseen.

Millä kielellä?

Leirillä puhutaan suomea ja englantia. Jos osaat jompaakumpaa auttavasti, pärjäät hyvin.

Miten viimeksi?

Uutisraivaaja-leiri järjestetään nyt toista kertaa. Kokemukset ensimmäiseltä leiriltä vuodelta 2012 olivat hyvät: verkostoja syntyi, ideat lensivät, tiimejä muodostui. Mukana oli esimerkiksi edellisen Uutisraivaajan voittaneen Long Playn jäseniä.

Missä majoitutaan?

Leiriläiset järjestävät majoituksensa itse. Otaniemen Design Factoryyn on hyvät yhteydet esimerkiksi Helsingin keskustasta.

Leirin aikataulu

Työpaja alkaa perjantaina 24.10 kello 18.00 ja kestää noin kello 21.00 asti. Se jatkuu lauantaina 25.10. kello 10.00 ja kestää noin kello 17.00 asti. Sunnuntaina 26.10 aloitamme kello 10.00 ja jatkamme noin kello 15.00 asti. Lopullinen, tarkka aikataulu varmistuu, kun osallistujat ovat tiedossa.

Mitä syödään?

Helsingin Sanomain Säätiö tarjoaa leiriläisille ruuat. Mainitse erityisruokavaliosta ilmoittautumisessa.

Miten mukaan?

Leirille ilmoittaudutaan sähköisen hakulomakkeen kautta. Sinne pääsee tästä linkistä. Haku päättyy 05.10.2014. Jos ilmoittautuneita on enemmän kuin leirillä paikkoja, osallistujat valitaan hakemusten perusteella.13-15.12.12_BootCamp_001

Kuka kertoo lisää?

Lisätietoja saat sähköpostilla Uutisraivaajan tiedottaja Jussi Latvalalta (jussi.latvala at uutisraivaaja.fi) tai leirin vetäjä Tanja Aitamurrolta (tanja.aitamurto at gmail.com).

Vastaa

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment