Hakuaika Uutisraivaajaan päättyi vuorokauden vaihtuessa lauantaista sunnuntaiksi. Hakemuksia tuli yhteensä 64 kappaletta. Lämmin kiitos kaikille hakijoille! Hakemusten kirjo on jälleen valtava, ja esiraati ja tuomaristo saavat ruodittavakseen keskenään hyvin erilaisia projekteja ja mediainnovaatioita.

Uutisraivaajan esiraati lukee jo parhaillaan kuumeisesti kilpailun hakemuksia. Uutisraivaajan esiraadin tehtävä on pohjustaa finalistien valintaa ja löytää hakemusten joukoista parhaat ja kiinnostavimmat. Esiraadin jäsenet löytyvät Uutisraivaajan UKK-valikon Tuomaristo-kohdasta.

Parhaat hakemukset saavat esiraadilta ja tuomaristolta palautetta, jonka pohjalta hakijat voivat vielä muokata hakemuksiaan. Uutisraivaajan finaaliin etenee pieni joukko parhaita projekteja, jotka saavat Helsingin Sanomain Säätiöltä joidenkin tuhansien eurojen alkurahoituksen. Finalistit valitsee kilpailun tuomaristo, johon kuuluvat:

  • Hallituksen puheenjohtaja Pekka Ala-Pietilä, Solidium (puheenjohtaja)
  • toimitusjohtaja Maija Itkonen, PowerKiss
  • tutkimusjohtaja Jyrki Ali-Yrkkö, Etla
  • yliasiamies Heleena Savela, Helsingin Sanomain Säätiö
  • Tanja Aitamurto, varajohtaja, Brown Institute for Media Innovation, Stanfordin yliopisto

Finalistit valitaan helmikuussa. Alkupääoman turvin finalistit kehittävät projektejaan mahdollisimman pitkälle, ja syksyllä 2015 finalistiprojekteista valitaan paras – siis Uutisraivaajan voittaja tai voittajat!

Onnea kaikille hakijoille Uutisraivaaja-kilpaan!

Vastaa

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment