Lähde tutkimusmatkalle etsimään tapaa jolla päätöksentekoa viedään avoimempaan ja lähestyttävämpään suuntaan! Topicalio-projektissa haluamme tehdä poliittiset päätökset sekä niistä päättävät henkilöt tutuksi kaikille. Tarjoamme myös päättäjille paremman kanavan saada kansalaisilta ohjausta. Olemme tänään avanneet Facebookiin sivun missä kerromme lisää ajatuksistamme ja mitä kautta toimintaan pääsee mukaan sekä vaikuttamaan.

Lähikoulut yhdistetään, keskuspuistoon hiihtokielto, rantamaisemaan kerrostaloja!

On toki Pisararataa, Talvivaaraa, Itämeren tilannetta ja Länsimetroa, mutta yhtälailla ihmisiä puhuttelee tonttien kaavoitus, kielten opetus lähikoulussa tai vaikkapa harrastustilat. Kaikki tämä on politiikkaa vaikka ihmiset eivät sitä siksi aina mielläkään. Mutta osaan asioista ihmiset suhtautuvat erityisellä intohimolla.

Yleensä innostumme tai vimmastumme erityisesti asioista jotka koskettavat meitä läheisesti, joko fyysisen sijainnin tai asiayhteyden kautta. Tästä ideasta ponnistaa myös Topicalion konsepti. Näkemyksenä on media, josta selviää mitä takapihallamme tapahtuu ja kuka siitä päättää. Topicalion kautta asioihin voi myös vaikuttaa – ennenkuin on liian myöhäistä!

Okei, mutta entä sitten?

Kerro asiasta mielipiteesi ja katso oletko samoilla linjoilla muiden kanssa. Jaa, ei, tai ehdottomasti ehkä? Voit kysyä ääneen kaikkia askarruttavan kysymyksen. Voit auttaa muita ymmärtämään, mistä on kysymys. Topicalio toimii yksinkertaisesti: mene suoraan Topicalioon tai bongaa Facebookista kaverisi jakama Topicalio-aihe ja klikkaa sisään. Kirjautumista et tarvitse.

Ei Topicalio oikeasti tätä kaikkea vielä tee. Ensin sitä pitää kehittää sellaiseksi kun tarve on – palautteen mukaan. Palvelua kehitetään avoimesti vapaaehtoisvoimin ja apua tarvitaan. Pääset mukaan helposti: tykkäämällä Facebook-sivuamme ja osallistumalla keskusteluun. Voit ottaa osaa aktiivisemminkin ilmoittautumalla testaajaksi, jolloin pääset vaikuttamaan suoraan palvelun kehitykseen.

Aivan erityisen kiinnostavaa on eri päättäjien ja virkamiesten palaute. Topicalion visioon liittyy älykäs kansalaisohjaus ja rakennamme teknologiaa innolla palautteen mukaan, tuo visio mielessä. Kiitos jo kaikesta tähänastisesta palautteesta – Helsinki, Espoo, Jyväskylä sekä avoimen datan yhteisö!

Vaalit-teemakuukausi

Topicalion tämänhetkisenä teemana ovat itseoikeutetusti eduskuntavaalit. Kuntapäättäjien lisäksi kartalla näkyvät siis myös eduskuntavaalien ehdokkaat. Vaikkakin eri vaalikoneet ovat edelleen paras paikka tutustua ehdokkaisiin, mutta Topicaliosta löydät keneen kannattaa tutustua mikäli haluat äänestää paikallista ehdokasta jonka haluat toimivan alueesi puolestapuhujana.

Astu sisään ja tervetuloa tutustumaan takapihaasi!

Topicalio-tiimi

Vastaa

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment