Little Brother on kamerasovellus, joka piilottaa kuvatun materiaalin ja siirtää sen pois älypuhelimesta. Näin se suojaa uhkaavissa tilanteissa kuvaajaa ja kuvattua aineistoa. Maailmassa, jossa pian jokaisella on taskussaan älypuhelin, sovellus tekee uhkaavien tilanteiden taltioimisen ja tiedon levittämisen turvallisemmaksi ja helpommaksi niin toimittajille kuin tavallisille kansalaisille.

Little Brother on nyt noin vuoden ikäinen. Ennen sitä olimme yhdessä ja erikseen kehitelleet monenlaisia ideoita vaihtelevalla menestyksellä. Kun lopulta päädyimme luonnostelemaan ensimmäisen version Little Brotherin konseptista noin vuosi sitten, koimme kollektiivisesti sen kuuluisan tunteen, jota monet innovaattorit metsästävät:

”Tämähän on tässä, tämä on niin yksinkertainen ja itsestäänselvä asia, miksi tätä ei ole jo tehty?”

Asiaa tutkittuamme varmistuimme siitä, että tätä ei todella oltu tehty aiemmin. Siispä ryhdyimme toimeen ja aloimme työstämään Little Brotherista toimivaa sovellusta. Tuo työ toi tiimimme Uutisraivaaja-kisan finaaliin.

Olemme erittäin kiitollisia Little Brotherin tähän mennessä saamasta tuesta ja kiinnostuksesta. Apua ovat tarjonneet toimittajat, sovelluskehittäjät ja kansalaisjärjestöt. Yhteistä keskustelua ja kontaktointia varten järjestimme maaliskuussa leffaillan sovelluksesta kiinnostuneille. Edward Snowdenin tarinan kertovaa Citizenfour-dokumenttia saapui katsomaan yli 30 henkeä, toimittajia, järjestöjen edustajia sekä kansalaisaktivisteja. Elokuva oli loistava ja kävimme hyviä keskusteluja vieraittemme kanssa.

Katsomo

Little Brother järjesti sovelluksesta  kiinnostuneille leffaillan 24.3.

Little Brother järjesti sovelluksesta kiinnostuneille leffaillan 24.3.

Tavoitteena aito hyöty käyttäjille

Nyt edessämme ovat palvelun kehittämisen vaikeimmat vaiheet. Aiomme näet käyttää tulevat kuukaudet sovelluksemme ja ideamme kyseenalaistamiseen – ja sen kehittämiseen tulosten perusteella. Testaamme sovellusta oikeilla käyttäjillä, mahdollisimman oikeanlaisissa käyttötilanteissa. Pohdimme sovelluksen kannalta kriittisiä kysymyksiä: Onko palvelu hyödyllinen käyttäjille? Käyttäisivätkö aktivistit sovellusta? Mikä voisi estää heitä käyttämästä sitä?

Emme halua kehittää sovellusta itsellemme tai omista lähtökohdistamme, vaan varmistaa, että se on aidosti hyödyllinen tuleville käyttäjille. Vain tämän nähtyämme voimme luottaa siihen, että Little Brother tekee tiedonvälityksestä turvallisempaa ja maailmasta siltä osin paremman.

Meillä on listoillamme joukko kiinnostuneita sovelluksen testaajia. Aloitamme ensimmäisen käyttäjätestin tällä viikolla ja muokkaamme sen perusteella sovellusta toukokuun kehityssessiossamme.

Kerromme toukokuussa tässä blogissa käyttäjätestin tuloksista ja siitä, mihin suuntaan sovellusta kehitetään. Sillä välin voit pysyä kuulolla seuraamalla Facebook-sivujamme tai liittymällä postituslistallemme osoitteessa www.littlebrotherapp.com.

Pikkuveljet: James, Jukka, Matti ja Timo

Vastaa

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment