Kevät on ollut poliittisesti aktiivista aikaa: vaalit, hallitusneuvottelut, kriisit ja skandaalit värittävät jokapäiväistä mediaa. Meillä Topicalio-tiimissä on myös pitänyt kiirettä jututtaessamme ihmisiä laidasta laitaan ottaaksemme irti kaiken, mitä vaalien sähköistämä ilmapiiri antaa. Halusimme tehdä selvitystyön juurta jaksain ja olemme hyödyntäneet keskusteluissa olemassaolevaa protoamme.

Politiikan kenttä on laaja – minne fokusoitua?

Kiitos Uutisraivaaja-kilpailun kontaktien, saimme keskusteluyhteyden avatuksi meille uuteen verkostoon – kunnan päättäjistä politiikan toimitukseen, poliitikkoihin – ihmisiin jotka olivat keskellä vaalikiireitään, mutta valmiina antamaan mielipiteensä.

Saatu palaute auttoi tarkentamaan palvelun fokusta. Olemme löytäneet markkinoilta “tyhjiön”, joka selkeästi odottaa täyttäjäänsä. Tutkimuksen metodina olemme soveltaneet osin Design Thinkingistä opittua empatiaa, nopeaa prototyyppausta ja Value Proposition Canvas-metodia persoonineen. Rakensimme myös protoon kyselyelementtejä, joilla kävijät voivat antaa suoraa palautetta.

Jututimme tietenkin ihmisiä, jotka etsivät ehdokastaan viime metreille saakka. Äänestysikäisiä on monenlaisia, mikä näkyy käytetyissä persoonissa – aktiivisesta toiseen ääripäähän, mistä esimerkkinä helsinkiläisnuorten 36 prosentin äänestysaktiivisuus.

Poliitikkojen keskuudesta oli mielenkiintoista seurata vaalitaistelussa muutamaa uranuurtajaa.  Otso Kivekäs antoi henkilökohtaisesti meille paljon palautetta ja ideoita, myös Helsingin kaupungin päätöksenteon perspektiivistä. Jufo Peltomaa Helsingistä kampanjoi ajatuksella että hän tuottaa Jufo-applikaation, millä häneen voi olla yhteydessä, vaihtaa ajatuksia ja ohjata hänen työtään. Tämä ajatus on ollut myös Topicalio-tiimin mielessä, kun puhumme “kansalaisohjauksesta” – digitaalinen kanava, jolla kansalaiset pääsisivät ilmaisemaan mielipiteensä suoraan päättäjille.

Hesarin politiikan toimitukselta saamamme palaute oli myös erittäin valaisevaa ymmärtämään, mikä ihmisten poliittisen kiinnostuksen elinkaari on, ja kuntapäättäjien tapaaminen vahvisti lopullisesti, että olemme oikealla asialla. Ajankohtaisesti myös oikeusministeriö julkaisi raportin nettiäänestämisestä, ehdottaen että sitä pilotoidaan kuntien neuvoa-antavissa äänestyksissä.

Terävyyttä digitalisointiin

Tämä kaikki palaute, ymmärrys maailman muuttumisesta ja kokeileva konseptointimallimme on auttanut meitä terävöittämään projektin tavoitteita ja kohderyhmää.

Lähdemme siis tekemään uutta iteraatiota protostamme vakuuttuneina siitä, että voimme tarjota poliittisen järjestelmän eri osa-alueille arvoa nimenomaan vaalien välisessä ajassa, riippumattomana, avoimen datan ja lähdekoodin projektina. Projektin testiryhmään on edelleen mahdollista liittyä – kuulemme mielellämme kaikkea palautetta ja kehitysideoita! Osallistua voi joko Facebook-sivujemme tai itse prototyypin kautta.

Topicalio-tiimi

Vastaa

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment