Tutkijoita sparraava tiedemedia Skolar karsiutui Uutisraivaajan semifinaalissa, mutta nyt pari kuukautta myöhemmin palvelu on jo pystyssä ja porskuttaa. Skolarin kehittäjä Annina Huhtala listaa kolme asiaa, miten kehitystyöhön saa vauhtia myös ilman kilpailun raameja.

  1. Puhu, kuuntele ja kääri hihat

Kilpailuissa ideoille ja kehitystyölle saa palautetta tuomaristolta. Tuomaristo ei välttämättä ole uudelle tuotteelle tai palvelulle olennaisin kohderyhmä. Kerro ideastasi kaikille, ja muista vetää välillä happea. Kuulostaa yksinkertaiselta, mutta ihmisellä on syystä kaksi korvaa ja yksi suu. Ota kiitollisena palaute vastaan ja tarkkaile, mitä ihmiset puheestasi poimivat.

Puhumisesta kannattaa siirtyä vikkelästi tekemiseen. Kutsu kehitystyöhön mukaan oikeita asiakkaita ja lupaa heille valmista. Skolar päätettiin kehittää yhdessä tutkijoista kootun pilottiryhmän kanssa. Kun innostunut asiakas on alusta asti mukana, nousee kynnys heittää hanskoja tiskiin korkeaksi. On myös helpompi myydä uutta tuotetta eteenpäin, kun tietää sen kiinnostavan oikeaa asiakasta.

  1. Deadlineja voi kehittää myös kilpailujen ulkopuolella

Kilpailusta tarttuu yleensä hyviä työkaluja kehitystyöhön. Esimerkiksi Uutisraivaaja-kilpailun bootcampilla opimme, että yksityiskohtien kanssa nyhräämisen sijaan kannattaa tuottaa ideasta konkreettisia prototyyppejä jo alkuvaiheessa vauhdilla. Kilpailujen suurin hyöty on silti deadline, joka pakottaa tekemään. Kilpailun ulkopuolella deadlinen voi kehittää helposti itse. Entä jos kilpailun loppupitchiin valmistautumisen sijaan julistatkin julkaisupäivämäärän ja suunnittelet sille markkinointistrategian? Paine on vähintään yhtä suuri.

  1. Maailman muuttamiseen tarvitaan enemmän kuin voitto

Kilpailuissa valitaan vain yksi tai muutama voittaja. Oikea elämä ei ole nollasummapeliä. Vaikka ideasi ei juuri tällä kertaa voittanut koko kilpailua, sillä voi olla kiitollinen asiakas jo odottamassa. Kilpailuvietti on huiman hyvä ajuri, mutta vielä parempi ajuri on halu muuttaa maailmaa. Jos sinulla on suureen vääryyteen tai sitkeään ongelmaan mielestäsi hyvä ratkaisu, älä lannistu!

Skolar on tutkijoille yhdessä tutkijoiden kanssa suunniteltu tiivis kurssi, jonka lopputuloksena tutkijat oppivat kertomaan tutkimuksestaan mahdollisimman yleistajuisesti ja ansaitulla ylpeydellä. Skolarin missio on auttaa tutkijoita päästämään arvokas tutkimustieto ulos pdf-raporteista, joita kukaan ei ehdi lukemaan. Kurssilla tuotetut artikkelit editoidaan ja julkaistaan Skolar.fi -saitilla. Seuraava luokka aloittaa lokakuun 1. päivä.

www.skolar.fi
Twitter: @SkolarMe
Facebook: https://www.facebook.com/skolarme

Vastaa

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment