Mediainnovaatiokilpailu Uutisraivaajan maaliviiva häämöttää: kilpailun viisi finalistijoukkuetta on kehittänyt kevään ja kesän ajan projektejaan, ja torstaina 17.9. Uutisraivaajan tuomaristo valitsee kilpailun voittajan Helsingissä.

Finalistit tavoittelevat 250 000 euron kehitysrahaa. Finalistijoukkueet valittiin helmikuussa 64 hakijan joukosta. Kaikki finalistit saivat 10 000 euron siemenrahan, jonka turvin joukkueet ovat kehittäneet projektiaan.

Finalistit ovat:

Bolla: Jalkapalloyhteisön oma sosiaalinen media.

Kuka: Toimittajat ja asiantuntijat yhdistävä verkkopalvelu.

Little Brother: Sovellus, joka tallentaa videot verkkoon ja poistaa ne laitteesta.

Lucify: Esimerkiksi verkkolehtiin upotettavien, vuorovaikutteisten sisältöjen työkalu.

Topicalio: Interaktiivinen ja osallistava politiikan paikallismedia.

Helsingin Sanomain Säätiön innovaatiokilpailu Uutisraivaaja järjestetään nyt kolmatta kertaa. Ensimmäisen Uutisraivaajan voitti vuonna 2011 uutisten suositteluun tarkoitettu selainsovellus Scoopinion. Toisen Uutisraivaajan voiton vei vuonna 2013 hitaan journalismin verkkopalvelu Long Play.

Vastaa

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment