Streamia.

Jokainen meistä on katsonut joskus kuunnellut Spotifyssa musiikkia, soittanut puhelun Skypellä, vilkaissut livelähetystä Yle Areenassa tai vähintään katsonut videon YouTubessa. Huolimatta erilaisista käyttötarkoituksista näillä palveluilla on myös yksi yhteinen tekijä. Kaikki neljä ovat nimittäin suoratoisto- eli striimauskanavia.

Suoratoisto on siis eräänlainen tiedonsiirtotapa, jossa käyttäjä ei tallenna tiedostoa omalle päätelaitteelleen, vaan etäpalvelimella sijaitsevan median toistamisen voi aloittaa välittömästi nettiyhteyden kautta. Striimausala on kasvanut viime vuosien aikana miljardiluokan bisnekseksi, josta viihteellä on suurin markkinaosuus. Streaming-tekniikkaa voidaan kuitenkin hyödyntää myös yritysmaailmassa ja esimerkiksi terveydenhuollossa. Pitkien etäisyyksien Suomessa webinaarien, kelikameroiden ja lääkärien verkkovastaanottojen hyödyt ovat hiljalleen avautumassa kaikille.

Striimausalaan liittyy kuitenkin myös useita ongelmia. Suomi on pieni kielialue, jota suuret sivustot ja palvelut eivät huomioi kunnolla. Tämä voi tarkoittaa kaikkea puutteellisesta käännöksestä suomalaisten lähetysten hankalaan selaamiseen ja heikkoon löydettävyyteen. Lisäksi suomenkielinen kirjallinen tieto striimaamisesta on vähäistä ja pirstoutunut ympäri internetiä. Yksittäiset striimaajat ja organisaatiot tuskailevat näkyvyyden ja vähäisten katsojamäärien kanssa. Kuluttajia kiusaavat sekavat ohjelmatiedot, täysin laillisien lähetysten geoblokkaaminen ja kiinnostavan sisällön jakautuminen usealle sivustolle.

Streamia.fi-palvelun ensimmäinen versio luotiin vastaamaan näihin ongelmiin lähes kolme vuotta sitten. Kolmessa vuodessa ala on kasvanut kuitenkin huimasti ja kehityksen perässä on ollut vaikeaa pysyä, vaikka näkyvyytemme esimerkiksi hakukoneissa onkin erinomainen. Uutisraivaajasta saamamme rahoituksen turvin kilpailun pohjoisin tiimi voi ottaa valtavan loikan eteenpäin, ja tulemme esittelemään syksyyn mennessä paljon uusia ominaisuuksia.

Streamia tulee palvelemaan kaikkia striimaustekniikasta kiinnostuneita. Tarjoamme laadukkaita oppaita ja vinkkejä striimaamiseen, sekä monipuoliset, useiden eri striimauspalveluiden rajapintoja hyödyntävät työkalut omien livelähetysten markkinoimiseen. Otamme vastaan mielellämme myös ehdotuksia lukijoilta uusia artikkeleita tai toimintoja varten. Tavoitteenamme on tehdä Streamiasta Suomen johtava verkkotekniikoihin, etäyhteyksiin ja suoratoistoon erikoistunut verkkomedia, jonka avulla käyttäjät eivät myöskään jäisi enää netin parhaista suorista lähetyksistä paitsi.

Streamia.fi on netin suorien lähetysten järjestäjille, niiden katsojille ja yleisesti striimaustekniikasta kiinnostuneille suunnattu palvelu. Streamian avulla on mahdollista ilmoittaa ja seurata erilaisia livestriimejä. Sivusto tukee suurimpia striimauspalveluita, joiden tilat päivittyvät automaattisesti rajapintojen avulla. Lisäksi Streamia tarjoaa hyödyllisiä suoratoistoon liittyviä artikkeleita, uutisia ja vinkkejä. Uutisraivaaja-kilpailun tiimiin kuuluvat rovaniemeläiset insinööriopiskelijat Ville Polvela, Arto Söderström, Jesse Kirjavainen, Matti Hätönen ja Tero Virranniemi, sekä Vesa Kivistö Jyväskylästä.

Vastaa

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment