Tripsterin sisällöntuottajat työssään, eli viinibaari Bas & Basissa.

Työmatka, välilento, uusi kaupunki tai kaupunginosa ja rajatusti aikaa. Mitä kannattaisi tehdä, että saisi kohteesta kaiken irti? Saamme Tripsteri.fi-sivustollemme säännöllisesti tämän kaltaisia kysymyksiä. Vaikka kysymys on yksinkertainen, emme useinkaan voi vastata siihen tyhjentävästi. Ensin pitäisi tietää, mistä kulloinenkin matkaaja on kiinnostunut: vegaaniravintoloista, pienpanimo-oluista, torikahveista, ulkoilmafestareista, vintagevaatteista, designista, huvipuistoista vai kenties homobaareista. Entä missä hänen hotellinsa sijaitsee, montako tuntia tai päivää on käytettävissä ja mihin vuoden- ja vuorokaudenaikaan matkaaja on liikkeellä?

Tänä kesänä lanseeraamme Bonnier-konserniin kuuluvan ReadMen kanssa Tripsteri-matkaopaskirjasarjan. Kirjoissakaan emme silti pysty vastaamaan erikseen jokaisen lukijan reaaliaikaisiin kysymyksiin. Siksi päädyimme ideoimaan Tripsteri-mobiilisovelluksen.

Sovelluksen ensimmäinen rautalankamalli.

Jotta matka-aika ei menisi googlailuun, somessa huhuiluun ja väärissä paikoissa haahuiluun, sovellus antaa täsmätietoa kiinnostavista, lähellä olevista paikoista, jotka ovat avoinna haluttuun aikaan. Käyttäjä pääsee luomaan juuri sopivan pituisia kaupunkikierroksia reittiohjeineen ja jakamaan parhaat kierroksensa muille. Sovellukseen sisältyy myös valmiita teemakierroksia, kuten Kummitusten Helsinki ja Kaurismäen kuppilat sekä hauskoja mutta opettavaisia pelirasteja.

Uutisraivaajan finaalivaiheessa valmistuu kaksi kaupunkiopasta: Helsinki ja Tukholma – suomeksi ja englanniksi. Sisällöntuottajatiimimme etsii parhaillaan kohteiden kiinnostavimpia paikkoja ja kirjoittaa niistä journalistista sisältöä. Kuvatoimittajamme valitsee paikkoihin parhaat kuvat, kääntäjämme tuottaa suomenkielisen materiaalin englanniksi. Koodaajat pähkäilevät, kuinka kaikki tämä taipuu koodikielelle. Näppiksemme sauhuavat ja uusia kiintoisia kohteita bongataan kuumeisesti.

Tukholman Tripsteri Soile Vauhkonen.

Finaalivaiheen kalenteri pursuilee myös tapaamisia: yhteistyökumppaneiden, mainosmyyjien, graafikoiden, mentorien, startup-yrittäjien ja käyttäjien kanssa. Olemme tutustuneet huikean mielenkiintoisiin tyyppeihin, joiden innostus projektiimme on vain kasvattanut nälkäämme. Tavoitteemme on rakentaa laaja kansainvälinen mobiilimatkaopassarja. Ensin kuitenkin rakas Helsinkimme, jonka ensimmäinen versio pääsee toivoaksemme testivaiheeseen alkukesän aikana.

Palaveri sovelluksen visuaalisesta ilmeestä graafikko Jussi Karjalaisen kanssa.

Sisällöntuottaminen on inspiroivaa ja innostavaa. Opimme joka päivä jotain uutta omasta kotikaupungistamme – ja pääsemme jakamaan tätä tietoa muillekin! Haluamme nostaa Helsingin parhaat puolet myös ulkomaisten matkailijoiden tietoisuuteen. Helsinki on edelleen valitettavan tuntematon helmi, joka kätkee sisälleen salaisia suuruuksia niin ravintola-, baari- kuin elämys- ja nähtävyysrintamallakin.

Mentoritapaaminen Tanja Aitamurron kanssa.

Mikä tahansa paikka ei pääse sovellukseen, vaan finaalivaiheessa painopisteemme on siirtynyt entistä enemmän kestävään matkailuun. Onhan 2017 kansainvälinen kestävän matkailun vuosi. Haluamme johdattaa sovelluksen käyttäjän kotimaisten tuotteiden ja innovaatioiden, pienyrittäjien kivijalkapuotien ja luomutuotteiden luokse sekä ympäristöystävällisiin ja esteettömiin kohteisiin. Ennen kaikkea haluamme säästää matkailijalta tiedon kahlaamisen vaivan ja suositella vain parhaita kohteita.

 

Tripsteri on kokeneiden matkatoimittajien verkkomatkaopas ja yhteisö, joka nyt suunnittelee innovatiivista Tripsteri-mobiilisovellusta. Sovellus pyrkii vastaamaan käyttäjäryhmämme tarpeeseen löytää matkalla juuri itseä kiinnostavat kohteet nopeasti ja helposti. Tripsteri-sovellus on sosiaalinen, opettavainen ja hauska tapa luoda kaupunkikierroksia ja lisäksi koukuttava matkapeli, joka houkuttelee laadukkaan tarinallisen sisällön ääreen. Tavoitteena on tarjota täysin uudenlainen, henkilökohtainen tapa tutustua matkakohteeseen ja oppia uutta tutustakin kohteesta. Uutisraivaaja-tiimiimme kuuluvat ammattitoimittajat Paula Kultanen Ribas ja Siru Valleala, valokuvaaja ja visuaalisen sisällön tuottaja Tuulia Kolehmainen, sovelluskehittäjät Panu Pahkamaa ja Mika Vikström sekä suomi–englanti-kääntäjä Noora Mattila. Twitter: @Tripsteri

Vastaa

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment