Team Murut Uutisraivaaja-finaalissa 2011: Aleksi Moisio, Jussi Pullinen, Petro Poutanen ja Lauri Eloranta.

Sarjassamme Uutisraivaaja-alumni kysymme vanhojen UR-finalistien kisamuistoja, ja otamme selvää, mitä heille kuuluu nyt.

Tällä kertaa vuorossa on ensimmäisessä Uutisraivaaja-finaalissa vuonna 2011 kisannut Murut. Jussi Pullinen, Tampereen yliopiston seuraava journalistiikan vierailijaprofessori, jakoi tiimin kokemuksia innovaatiokisasta.

Mitä Murut-projektille tapahtui Uutisraivaajan jälkeen?

Projekti hiipui kilpailun jälkeen pois, pääosin koska totesimme, että laajamittainen lanseeraus ja erityisesti menestys olisi vaatinut laajaa kansainvälistä panostusta, erityisesti markkinoinnissa. Tähän ei kuitenkaan ollut pääomia käytössä, joten projekti ei vaikuttanut lopulta sellaiselta, joka olisi kantanut ihan loppuun saakka.

Mitä tapahtui tiimiläisille?

Tiimiläiset ovat projektin jälkeen päätyneet varsin hyviin paikkoihin: Startup-yrittäjäksi, organisaatioiden tutkijaksi, journalistiikan tulevaksi vierailijaprofessoriksi ja viestintään rahoitusalalle.

Millainen vaikutus kilpailulla oli tiimiläistenne urapoluille?

Kokemus sovellussuunnittelusta, pitchaamisesta, konseptoinnista ja markkina-analyysistä on ollut erittäin hyödyllistä matkan varrella. Se antoi näkökulmaa, jota on vaikea saada muuten ja jätti monta jälkeä. Itse olen käyttänyt kokemusta konkreettisesti esimerkiksi HS:n erilaisissa kehitysprojekteissa, joissa siitä on ollut paljon hyötyä.

Mikä olisi ehkä mennyt toisin ilman Uutisraivaajaa?

Tässä puhun omasta puolestani, mutta ainakin Uutisraivaaja-kokemus opetti ennakkoluulotonta kokeiluasennetta ja ideoiden nopeaa pivotointa. Ratkaisu ei välttämättä ole ensimmäinen, vaan on etsittävä vaihtoehtoja ja katsottava, mikä niistä toimii parhaiten – ja muutettava omaa ideaa sen mukaan. Ilman tätä taitoa ei olisi varmaankin ollut sama asia olla mukana kehitysprojekteissa.

Mitkä olivat tärkeimmät opit, jotka saitte Uutisraivaajasta?

Kuluttajatuotteen markkina-analyysi ja sellaisen nopea kehittäminen on varmasti keskeinen asia!

Vapaa sana ja mahdolliset terveiset tämänhetkisille Uutisraivaaja-finalisteille?

Ennakkoluuloton kokeilu kannattaa aina!

Vastaa

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment