Sarjassamme Uutisraivaaja-alumni kysymme vanhojen UR-finalistien kisamuistoja, ja otamme selvää, mitä heille kuuluu nyt.

Uutisraivaaja-alumni Annikka Mutanen kertoi Huuhkajat-tiimin finaalitaipaleesta vuonna 2011. Tiimiin kuului myös Susanna Niinivaara.

Uutisraivaajan finaalin jälkeen testailimme vielä puolen vuoden ajan kehittämäämme yleisön osallistamiseen perustuvaa konseptia. Se oli sekä lukijoiden että tekijöiden mielestä kiinnostava tapa tuottaa juttuja, mutta nopeasti kävi selväksi, ettei sitä hevin saa taloudellisesti kannattavaksi.

Itselleni Uutisraivaaja oli hyvä tapa soveltaa niitä uusia tietoja, virikkeitä ja energiaa, joita olin kerännyt edeltävän vuoden aikana Helsingin Sanomien säätiön stipendiaattina Oxfordissa. Uutisraivaajassa niitä tuli vielä paljon lisää.

Huuhkaja-logo.

Nämä projektit yhdessä olivat melkoinen piristysruiske uran keskivaiheeseen. Opimme Uutisraivaajassa tuotekehityksestä, sen hankaluuksista ja menetelmistäkin. Muut kilpailijat olivat pääasiassa selvästi meitä nuorempia, ja opimme paljon myös heidän näkemyksistään ja valmiuksistaan.

Uutisraivaajan jälkeen työskentelin vielä jonkin aikaa Tiede-lehden toimituspäällikkönä ja vedin toimituksen puolelta lehden nettisivujen uudistusta. Runsaat kaksi vuotta sitten Tieteen toimitus yhdistyi Helsingin Sanomien tiedetoimitusten kanssa. Nyt tuotan Helsingin Sanomien tiedeaineistoa.

Hesarissa kehitystahti on viime aikoina ollut todella rivakka, mutta olen enemmän nauttinut kuin kärsinyt siitä, kiitos varmaan myös edeltävän valmentautumisen.

Kaikkiaan kokemus Uutisraivaajassa oli se, että se teetti luultua enemmän työtä, mutta työ myös antoi takaisin, palkitsi ja opetti.

Vastaa

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment