Teatteri Takomon yleisöä Aatoksen kuuntelutapahtumassa.

“Eipä ole ennen tullut tuijotettua tunnin ajan pimeyteen täydessä teatterisalissa.”

Näin kommentoi eräs Aatoksen kuuntelutilaisuuteen osallistunut henkilö. Järjestimme 31.5 Helsingissä Teatteri Takomossa ja 7.6. Jyväskylässä ravintola Vakiopaineen teatteritilassa Johannes Ekholmin käsikirjoittaman kuunnelman Iholla kuuntelutilaisuuden.

Osallistujat saivat erilaisen kokemuksen: podcasteja yleensä kuunnellaan yksin, vaikka ei ole varsinaisesti mitään syytä, miksei niitä voisi kuunnella myös yhdessä.

 

Osallistuva yhteisö

Haluamme tehdä Aatoksesta myös podcastien ystävien yhteisön. Siksi testasimme kuuntelutapahtumilla, kiinnostaisiko ihmisiä tällaiset tapahtumat. Keräsimme tilaisuuden jälkeen kyselylomakkeella kommentteja ja moni kiitteli mahdollisuutta kuunnella podcastia rauhassa, ilman muuta hälinää tai yhtäaikaista tekemistä.

Erikoinen tilanne auttoi keskittymään kuuntelemiseen. Ekholmin kuunnelmaa kuvattiin muun muassa yllättäväksi ja uudenlaiseksi.

Keskisuomalainen kirjoitti Aatoksesta Jyväskylän kuuntelutapahtuman yhteydessä ja haastatteli kirjailija Johannes Ekholmia ja Aatoksen Arttu Seppästä.

Lisäksi yleisön reaktiot podcastia kuunnellessa tekivät podcastin kuuntelemisesta yhteisöllisen kokemuksen.

Teatteri Takomon yleisöä Aatoksen kuuntelutapahtumassa.

Ensi kerralla tiedämme varata myös penkkirivejä mukavamman kuunteluympäristön tarjotaksemme vielä viihtyisämmän kuunteluelämyksen.

Pääasiallinen jakelukanava sisällölle on kuitenkin mobiilisovellus ja siksi testiryhmä saa podcasteja myös SoundCloud -linkkeinä yksityiseen kuunteluun. Näin voidaan havaita myös eroja kuuntelukontekstissa – esimerkiksi Ekholmin kuunnelman kohdalla osa testiryhmästä piti yhteisöllisestä kuuntelutapahtuman kontekstista enemmän kuin yksin kuuntelemisesta. Osa taas halusi syventyä kuunnelmaan yksin.  Molemmille vaihtoehdoille on siis kysyntää.

Aatoksen mobiilisovelluksen ilmeen on suunnitellut graafikko Tero Ahonen.

Mobiilisovelluksemme on käynyt läpi Applen testiprosessin ja se on hyväksytty. Pian myös testiryhmämme saa sen testattavaksi.

 

Palvelun pilotissa monipuolista sisältöä

Jo mainittu Ekholmin kuunnelma on vain yksi elokuussa lanseerattavan pilottimme sarjoista. Muuta sisältöä on esimerkiksi tiedetoimittaja  Jani Kaaron podcast-essee ja elokuvaohjaaja Reetta Aallon tekemä haastattelusarja Intiimiasioita, joka käsittelee seksuaalisuutta. Aatoksen ja Sarkamedian yhteistuotanto Kumma puolestaan esittelee yliluonnollisten ilmiöiden metsästäjiä ja selvittää, mikä saa ihmiset uskomaan  vaikkapa ennustajiin tai ufoihin.

Sisällöntuotannon, sovelluksen viimeistelyn ja testaamisen ohella tiimiämme pitää kiireisenä monet käytännön asiat, kuten markkinointisuunnitelma ja erilaiset tapaamiset.

Aatoksen perinteinen post-it-palaveri käynnissä.

Myös Journalisti noteerasi meidät toukokuun numerossaan. Lehti kuvaa meitä altavastaajiksi, mutta yleensä altavastaajat ovatkin niitä,  jotka yllättävät.

Vastaa

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment