Uudistunut Streamia.fi avataan elokuun loppupuolella. Ennen virallista julkaisua esittelemme tarkemmin palvelun uusia ominaisuuksia suorassa YouTube-lähetyksessä, jonka tarkempi aikataulu selviää myös myöhemmin. Ilmoitamme livestriimin alkamisajan sosiaalisen median kanavillamme (@StreamiaFi), lähetystä voi seurata suoraan Streamian etusivulla.

Vaikka Uutisraivaaja-kilpailu lähenee loppuaan, ei Streamian kehitys pääty siihen. Lukijat voivat odottaa säännöllistä artikkelien virtaa ja uusia striimausharrastajien välisiä keskustelukanavia. Suunnitelmissa on myös eräänlainen suomalaisten livestriimaajien tukiohjelma. Muun muassa näitä ominaisuuksia tullaan esittelemään tulevassa livelähetyksessä, yllätyksiäkin on tietysti luvassa.

Streamian kehittäminen on ollut osa tiimiläisten opinto-ohjelmaa.  Ryhmän jäsenet ovat suorittaneet samalla harjoittelupisteitä. Tehtävinä on ollut esimerkiksi sisällöntuotantoa ja eri palveluiden rajapintojen käsittelyä avoimeen dataan perustuvan liiketoiminnan ollessa pinnalla. APIt ovat haastavia työkavereita, sillä kaikki palvelut eivät jaa samanlaista dataa, eikä dokumentaatio ole kaikissa yhtä laaja. Myös Streamia-blogin WordPress-julkaisualusta pohjautuu avoimeen koodiin.

Päätoimittaja ja projektipäällikkö Ville Polvela tekee Streamian ohella opinnäytetyötä livestriimaamisen mahdollisuuksista Pohjois-Suomessa. Tutkimuksesta ja palvelusta on kiinnostunut myös rovaniemeläinen Kemijoki Oy, joka on myöntänyt työhön 1000 euron stipendin.

Tällä hetkellä olemme hiomassa useasta eri palasesta koostuvan palvelun ominaisuuksia ja viimeistelemässä ulkoasua. Streamian tulevassa käyttöliittymässä on huomioitu web-designin modernit trendit, erilaiset näyttöpäätteet ja helppolukuisuus. Tulemme kokeilemaan myös muista perinteisistä verkkomedioista poikkeavia toiminnallisuuksia.

Streamia.fi on netin suorien lähetysten järjestäjille, niiden katsojille ja yleisesti striimaustekniikasta kiinnostuneille suunnattu palvelu. Streamian avulla on mahdollista ilmoittaa ja seurata erilaisia livestriimejä. Sivusto tukee suurimpia striimauspalveluita, joiden tilat päivittyvät automaattisesti rajapintojen avulla. Lisäksi Streamia tarjoaa hyödyllisiä suoratoistoon liittyviä artikkeleita, uutisia ja vinkkejä. Uutisraivaaja-kilpailun tiimiin kuuluvat rovaniemeläiset insinööriopiskelijat Ville Polvela, Jesse Kirjavainen, Matti Hätönen ja Tero Virranniemi, sekä oululaislähtöinen Antti Sandberg.

Vastaa

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment