Onneliset voittajat yhdessä tuomareiden kanssa.

Mediainnovaatiokilpailu Uutisraivaajan voittajiksi on valittu kaksi joukkuetta. Uutisraivaajan tuomaristo päätti jakaa 250 000 euron palkinnon Framerightille ja Tripsterille. Kumpikin joukkue saa näin ollen 125 000 euroa kehitysrahaa.

Tripsteri eli Mika Vikström, Tuulia Kolehmainen, Panu Pahkamaa, Paula Kultanen Ribas, Soile Vauhkonen ja Siru Valleala.

Ideoista toisessa painottuu uudenlainen sisältö ja toisessa tiedonvälityksen infrastruktuuri.

Tripsteri on Suomen ensimmäinen laatua painottava matkailujournalismia tarjoava sovellus, joka hyödyntää virtuaaliteknologiaa.

Frameright tarjoaa ratkaisun internetinlaajuiseen systeemiseen ongelmaan kuvien rajauksessa.

Helsingin Sanomain Säätiön järjestämän Uutisraivaajan voittajat valittiin viiden finalistin joukosta.

Uutisraivaaja-kilpailussa haetaan uusia innovaatioita media-alalle. Media elää ja muuttuu jatkuvasti, ja kilpailun tehtävä on löytää ja tukea tiedonvälityksen uusia kehitys- ja kasvusuuntia.

Frameright eli Ilkka Järstä, Marina Ekroos ja Jaakko Hyvärinen.

– Tuomaristo painotti valinnassaan toisaalta idean vaikuttavuutta ja uutuusarvoa tiedonvälityksen kehittämisessä sekä toisaalta tiimin kasvua finalistikauden aikana. Lisäksi molemmilla tiimeillä on potentiaalia menestyä kansainvälisesti, sanoo tuomariston puheenjohtaja Pekka Ala-Pietilä.

Uutisraivaajaan tuli yhteensä 52 hakemusta, joiden joukosta tuomaristo valitsi maaliskuussa kilpailun viisi finalistia: Framerightin ja Tripsterin lisäksi tuotanto- ja jakeluyhtiö Aatoksen, innovatiivista esitystekniikkaa kehittävän Rolling Storiesin ja suoratoistopalvelu Streamian. Nämä finalistijoukkueet kehittivät kevään ja kesän ajan projektejaan 10 000 euron siemenrahan turvin.

Uutisraivaaja järjestettiin nyt neljättä kertaa. Ensimmäisen Uutisraivaaja-kilpailun voitti vuonna 2011 artikkeleita suositteleva selainsovellus Scoopinion. Toisen Uutisraivaajan voitti vuonna 2013 hitaan journalismin verkkopalvelu Long Play. Kolmannessa kilpailussa vuonna 2015 valittiin kaksi voittajaa, asiantuntijahakupalvelu Kuka ja datan visualisointipalvelu Lucify.

 

Lisätiedot:

Frameright: Marina Ekroos, puh. +358 504339366 / [email protected]

Tripsteri: Tuulia Kolehmainen, puh. +358 40 760 1179 / [email protected]

Uutisraivaajan tiedottaja Rosa Lampela: +358 50 540 5541 / [email protected]

Uutisraivaajan koordinaattori Tanja Aitamurto: [email protected] / +141 5335 1039

 

uutisraivaaja.fi

facebook.com/Uutisraivaaja

twitter.com/Uutisraivaaja

Vastaa

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment