Marraskuussa järjestetty Uutisraivaaja-klinikka saa jatkoa tammikuussa 2019.

Harkitsetko osallistumista Uutisraivaaja-kilpailuun? Kaipaatko vielä vinkkejä hakemiseen? Haluatko jutella ideastasi aiempien Uutisraivaaja-voittajien kanssa?

Jos vastasit edes kerran kyllä, sinulla on syy osallistua Uutisraivaajan after workeille tammikuussa. Päivälehden museossa Helsingissä järjestetään perjantaina 11.1. kello 17 tilaisuus, jossa on mahdollista jälleen tavata innovaatiokilpailun aiempia voittajia ja saada neuvoja kilpailuun osallistumiseen. Kyse on marraskuussa järjestetyn Uutisraivaaja-klinikan jatko-osasta, jossa alumnit niin ikään laittoivat vinkkejään jakoon.

Ilmoittaudu pian mukaan, sillä tammikuun Klinikka-jatkoille on paikkoja vain 30:lle. Tilaisuus on osallistujille maksuton.

Mikä Uutisraivaaja-klinikka vol. 2?

Päivälehden museossa järjestettiin marraskuussa Uutisraivaaja-klinikka, jolle moni osallistuja toivoi jatkoa. Kuten tuolloin, myös 11.1. paikalla on kilpailun järjestäjiä ja aiempia voittajia, joille osallistujat voivat esittää kysymyksiä ja saada käytännön neuvoja jatkoon. Siinä missä syksyinen Uutisraivaaja-klinikka kesti koko päivän, tammikuussa tapaamme pari tuntia perjantaina after work -hengessä.

Tapahtuma on tarkoitettu kaikille Uutisraivaaja-kilpailusta kiinnostuneille. Erityisen hyvä mahdollisuus se on Uutisraivaaja-kilpailuun hakevalle, sillä hakuaika kilpailun viidennelle kierrokselle päättyy vain muutama viikko tapahtuman jälkeen.

Ohjelmassa on lyhyt alustus Uutisraivaajaan hakemisesta sekä tuomari Mikko Koskisen neuvoja kilpailun osallistujille.

Mikko Koskinen.

Valtaosa ajasta on varattu keskustelusessioihin Uutisraivaajan aiempien voittajien kanssa. Voit käydä kertomassa ideastasi alumneille ja saada vinkkejä ja ideoita jatkoon. Jutustelun lomassa tarjolla on iltapalaa ja virvokkeita.

Keitä on paikalla?

Paikalla on edustus peräti neljästä aiemmasta Uutisraivaaja-voittajatiimistä. Nykyisin kilpailun tuomarina ja mentorina toimiva Mikko Koskinen oli mukana Scoopinionissa, joka voitti historian ensimmäisen Uutisraivaaja-kilpailun vuonna 2011. Tällä hetkellä Mikko vastaa brändistä viskitislaamo Kyrö Distillery Companyssa.

Matkailusovellus Tripsteri valittiin toiseksi vuoden 2017 voittajista. Yrityksen perustajista paikalla on luova johtaja Paula Kultanen Ribas.

Vuonna 2013 Uutisraivaaja-voiton jakoivat asiantuntijahaku Kuka ja datavisualisointeja tekevä Lucify. Kukan perustajista after workeille tulee Iris Sandelin, joka nykyisin työskentelee palvelumuotoilijana Palmussa. Lucifyn perustajista taas seuraan liittyy Juho Ojala, joka toimii nykyisin myös teknologiavastaavana Upright Projectissa.

Uutisraivaaja-konkareiden lisäksi tapahtumassa voi toki tavata myös muita mediasta tai innovaatioista kiinnostuneita. Paikalta saattaa löytyä jopa uusia osaajia tiimiin.

Milloin ja missä?

Perjantaina 11. tammikuuta kello 17–19.30 Päivälehden museossa Helsingissä, osoitteessa Ludviginkatu 2-4.

Miten pääsen mukaan?

Paula Kultanen Ribas.

Tapahtumaan ilmoittaudutaan täältä löytyvän lomakkeen kautta. Mukaan mahtuu 30 ensimmäisenä ilmoittautunutta, ja lisäksi otamme tarvittaessa 10 henkilöä varapaikoille. Ilmoittautuminen päättyy perjantaina 4.1. kello 12 – tai heti kun paikat ovat täyttyneet.

Jos ilmoittaudut, mutta et pääsekään paikalle, ilmoitathan siitä mahdollisimman pian: [email protected]. Näin joku muu voi vielä ehtiä mukaan.

Mikä Uutisraivaaja?

Innovaatiokilpailussa etsitään ideoita, jotka kehittävät tiedonvälitystä tai journalismia. Kilpailusta on koottu tietopaketti tänne ja hakuohjeet tänne. Kuluvalle Uutisraivaaja-kierrokselle voi jättää hakemuksen 31.1.2019 asti.

Kilpailusta kiinnostuneen kannattaa lukea myös Uutisraivaaja-blogia, jota kirjoittavat kilpailun voittajat ja finalistit. Marraskuun Uutisraivaaja-klinikalta kokosimme myös viimeisimpien voittajien neuvoja hakijoille: nappaa talteen vinkit Tripsteriltä ja neuvoja Framerightilta.

Tervetuloa Uutisraivaajan after workeille tai onnea itse kilpailuun!

 

Lisätietoja tarvittaessa:

Viestintäkoordinaattori Anna-Mari Hänninen, 050 5466493, [email protected]

www.uutisraivaaja.fi
Facebook, Twitter, Instagram
#Uutisraivaaja