Tripsteri
Tripsteri

Pikkujouluja ehdittiin viettämään tammikuussa

 

Uutisraivaaja-mediainnovaatiokilpailu oli Tripsterille ihana, hektinen, työläs, opettavainen ja monesti yöunetkin vievä kokemus. Tilaisuus, jollainen osuu kohdalle kenties vain kerran elämässä. Kilpailu, joka karsi jyvät akanoista ja turhat oksat rönsyilevästä ideapuusta.

Mitkä olivat ensimmäisiä askelia, jotka suunnittelimme vuosi sitten ottavamme voiton jälkeen ja missä olemme nyt?

Kaavailimme Tripsteri App -sovellukseen paljon uusia kohteita ja kieliä, lisättyä todellisuutta, virtuaaliominaisuuksia, 360-kuvaa ja -videota, yhä parempaa käyttökokemusta ja tietysti tuloja sovelluksesta.

Käytännössä käytettävyysparannukset ovat menneet kohteiden lisäyksen edelle. Tripsteri App lanseerattiin helmikuussa 2018 kohteinaan Helsinki ja Tukholma. Tällä hetkellä sovelluksesta löytyvät lisäksi mobiilioppaat Espooseen, Porvooseen ja Singaporeen ja helmikuussa 2019 Tripsteri App sisältää myös Islannin, Lapin, Prahan, Berliinin, Barcelonan ja Tokion. Kieliämme ovat suomi, englanti, espanja ja japani – pian tulossa myös kiina.

Tripsterin Helsinki-äpissä on Arilynin kanssa toteutettu AR-kierros Aki Kaurismäen kuppiloihin, jonka lanseerasimme elokuvateatteri Rivierassa Kaurismäen-leffasarjassa. Sovelluksessa on runsaasti itse tuottamaamme 360-kuvaa ja -videota sekä audiokierroksia suomeksi, englanniksi, espanjaksi ja japaniksi.

Kaiken sisällöntuotannon ja ominaisuuksien kehittelyn lisäksi vuoteen on mahtunut runsaasti tapahtumia, verkostoitumista, yhteistöitä ja tilaustöitä.

Olemme käyneet esittelemässä sovellusta maaliskuussa Tokion Slushissa, jossa japaninkielinen Tove Janssonin ja muumien Helsinki -audiokierros saavutti suurta huomiota. Singaporen Slushissa syyskuussa Tripsterin Singapore-äppi toimi tapahtuman virallisena matkaoppaana. Kaurismäki AR-kierroksemme sai Singaporessa paljon huomiota ja Singaporen cocktailbaarikierros erityiskiitosta.

Tripsteri Slush

Tripsteri-tiimi Helsingin Slushissa, kuva: Maija Astikainen

 

Helsingin Slushissa joulukuussa edustimme paitsi Tripsteriä, esittelimme myös sovellukseen tilaustyönä tekemäämme Espoo-osuutta, joka on suunnattu ennen kaikkea kansainvälisille innovaatioturisteille. Espoo-äpin tekeminen oli huikea kokemus – ja sai meidät ihastumaan Espoon monipuoliseen tarjontaan!

Viimeisen vuoden aikana olemme lisäksi osallistuneet Business Finlandin Suomen matkailun digitalisaatio- ja Toolbox Travelin Matkailun digitalisaatio-seminaareihin, Culture Creative Fundsin luovien alojen yrittäjien rahoitusseminaariin, Helsinki Startup Dayhin ja moniin muihin kasvuyritys-, matkailu- ja digitalisaatioaiheisiin tapahtumiin. Kahden viikon päästä esittelemme sovellusta Helsingin Matkamessuilla ja kolmen viikon päästä Madridin Matkamessuilla.

Uutisraivaaja-palkinnon lisäksi olemme saaneet rahoitusta Business Finlandilta ja Avekilta sekä tilaustöistä. Pian julkistetaan yhteistyömme erään tärkeän matkailutoimijan kanssa. Mukavaa tunnustustakin sovellukselle on tullut: YK:n World Summit Awards valitsi Tripsteri Appin loppuvuodesta 2018 Suomen vastuullisimmaksi edustajaksi matkailun ja kulttuurin kategoriassa.

Tripsteri-matkaopaskirjat ovat saavuttaneet suurta suosiota ja kirjat on julkaistu jo seitsemästä kohteesta (Islanti, Thaimaa, Pariisi, Barcelona, Berliini, Rooma, Kalifornia). Alkuvuodesta 2019 on tulossa kuusi uutta Tripsteri-opaskirjaa (Irlanti, Praha, Tokio, Lontoo, Lissabon ja New York). Tripsteri-podcast on jo toisella kaudellaan.

Puuhaa on siis riittänyt usealla rintamalla. Olemme saaneet ja oppineet valtavasti. Ilman Uutisraivaajaa tämä kaikki ei olisi tässä mittakaavassa mahdollista. Toivomme tuleville UR-kisaajille valtavasti tsemppiä ja intoa omalla innovaatiopolulla, uskaltakaa ideoida isosti ja hyödyntäkää kaikki opit, mitä kisan aikana – ja jo ennen sitä UR-klinikalla voitte saada!

 

Sydämellinen kiitos koko Uutisraivaaja-tiimille, mentoreille, tuomareille, koordinoijille, kilpailukumppaneille ja tietysti Helsingin Sanomain Säätiölle Tripsteri App Oy:n puolesta!  

 

Tripsteri App – Frankly the Best Travel App All In One, Fair And Fun!

Tripsteri App – Frankly the Best Travel App All In One, Fair And Fun!

Vastaa

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment