Multitaskausta.

Multitasking by Tuomo Hopia.

Kun sama henkilö tekee monen eri alan asiantuntijatyötä samassa työssä, sanotaan, että hän pitää useaa eri hattua päässään. Startup-yrityksessä tämä eskaloidaan multitaskaukseksi eli pidetään näitä useita hattuja samaan aikaan päässä.

Comcom-tiimimme on nyt loppukeväästä päässyt hetkeksi takaisin mukavuusalueelleen eli kirjoittamaan koodia. Finalistikauden aikana on luvassa kuitenkin vielä paljon multitaskausta ja lukuisten työläiden asioiden edistämistä.

Pitchaustilaisuuksissa jouduin aikaisemmin pois omalta mukavuusalueeltani. Siksi olen aina kirjoittanut esitelmäni etukäteen, kellottanut ja käytännössä opetellut lopulta ulkoa. Ei järin spontaania.

Pitchaukseenkin on kuitenkin pakko ollut tottua, sillä yhtä paljon kuin itse tuotteen rakentamiseen, on startup-yrityksissä panostettava yrityksen rahoituksen turvaamiseen. Tähän mennessä olen ehtinyt tavata tusinan verran sijoittajia, mutta työmaata on kuitenkin vielä rutkasti jäljellä.

Pian alkavan ensimmäisen pilottijakson aikana pääsemme tunnustelemaan palvelua oikeiden käyttäjien kanssa. Lyhyt pilottijakso pohjustaa palvelun varsinaista julkaisua loppukesästä.

Röyhkee duuni

Uutisraivaaja-kilpailun finalistikausi on pitänyt varmasti jokaisen tiimin kiireisenä, mutta pienessä tiimissämme kiire korostuu entisestään. Intistä tuttu mitä nopeammin, sitä nopeammin -sanonta korostaa nopeuden koettua itseisarvoa. Startup-yrityksille nopeus on lopulta ainoa todellinen valttikortti kilpailevia suuryrityksiä vastaan.

Tämä krooninen hoppu johtaa kuitenkin vakaviin seuraamuksiin. Yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan startup-yritysten perustajilla on

  • kaksinkertainen taipumus kärsiä masennuksesta
  • kuusinkertainen taipumus kärsiä ADHD:stä
  • 10-kertainen taipumus kärsiä kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä.

Pelottavaa. Mutta itseni herätti vauhtisokeudesta vasta RAREn puhutteleva blogipostaus kova duuni, röyhkee lepo!, johon nykyään lähes kenen tahansa on helppo samaistua. Stressi johdannaissairauksineen voi jopa tappaa – mikään työ ei ole tämän arvoista.

IT-alalla, etenkin Yhdysvalloissa, onkin noussut muotiin ostaa liput viikon meditointiretriitille kaukaiselle autiolle saarelle nollaamaan mieli vuosittain. Me mieluummin röyhkeesti lepäämme RAREn neuvojen mukaan, harjoitellen relaamisen jaloa taitoa.

Ja silloin kun pipoa kiristää liikaa katsellaan videoita nukkuvista kissoista.

Tuomo H / Comcom

 

Comcom:

🔹 Reaaliaikainen keskustelualusta uutisjulkaisuille

🔹 Keskustele muiden kanssa, jotka ovat samaan aikaan samalla verkkosivulla kanssasi

🌞 Julkaisu kesällä 2019

🦸‍♂️ Tuomo Hopia – toimari

🕵️‍♂️ Niko Lehtovirta – teknologiajohtaja

👨‍🎨 Tomi Mäkelä – käytettävyys

 

👉🏼 http://comcom.chat 👈🏼

Vastaa

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment