Tuomon profiili Comcom-alustalla. Varaa nimimerkki ja luo oma profiilisi osoitteessa http://comcom.chat

Lentokoneiden törmäystestejä suunnitellessaan Yhdysvaltain armeijan insinöörikapteeni Edward Murphy lanseerasi kuuluisan Murphyn lain. Lain mukaan jos jokin voi mennä pieleen, se menee pieleen. Sanonta sopii ohjelmistokehitykseen erinomaisesti, sillä tietokoneet toimivat välillä varsin itsepäisesti ja epäennustettavasti.

Tiimimme kesä on mennyt lähes puhtaasti itse palvelua eli Comcom-keskustelualustaa kehittäessä. Seuraavana on vuorossa oma törmäystestimme, eli julkaisu kotimaisen uutisjulkaisun sivulla, jossa palvelun todellinen suosio selviää. Törmäystestimme paljastaa myös meille, olemmeko tietokoneita nokkelampia ja saamme kaiken toimimaan mallikkaasti, vai yrittääkö Murphyn laki kampittaa meitäkin vielä ensi askeleella.

Olemmekin viimeisen viikon ajan tehneet yksityistä käyttäjätestausta eri ikäryhmiä edustavilla käyttäjillä selvittääksemme mahdollisia ongelmia etukäteen. Yksi suurimpia kipukohtiamme on ollut keksiä keinot, kuinka saada uutisjulkaisujen toimitus motivoitua mukaan julkiseen keskusteluun. Uutisraivaaja-finalistikumppanilta saamamme erinomainen artikkelivinkki on auttanut tässä suhteessa terävöittämään visiotamme. Aiomme syksyn aikana etsiä keinoja uutisjulkaisujen kanssa tehdä palvelusta sopiva myös toimitukselle, jotta siitä tulisi osa uudenlaista osallistavampaa tiedonvälitystä.

Varaa nimimerkkisi ennen muita

Olemme julkaisseet palvelumme prototyypin nähtäville omalle kotisivupohjallemme. Siihen voi käydä tutustumassa osoitteessa comcom.chat. Sivun ladattua ilmestyy oikeaan alakulmaan pieni sininen Comcomin Cc-ikoni. Sitä klikkaamalla sivuston reaaliaikainen keskustelualusta aukeaa nähtäväksi ja kokeiltavaksi.

Jokainen käyttäjä näkee sivuston keskusteluryhmän uudet viestit. Keskusteluun osallistuminen edellyttää kuitenkin rekisteröitymistä palveluun. Rekisteröitymällä käyttäjäksi varaat nimimerkkisi, jolloin muut eivät voi sitä enää varata.

Flow-järjestelmä

Lanseeraamme Comcom-alustalla ensimmäisenä chat-alustana dynaamisen keskustelunhallintajärjestelmän, jota kutsumme nimellä Flow. Flow’t ovat risuaidalla (#) varustettuja avainsanoja, ikään kuin suodattimia, jotka suodattavat kaiken muun paitsi halutun puheenaiheen keskustelun pois. Niitä syntyy lennossa keskustelun mukaan ja vastaavasti myös kuolee, kun aiheesta ei enää keskustella.

Voit testata Flow-järjestelmää seuraavalla tavalla:

  • Luo keskusteluaihe käyttämällä #-merkkiä esim. #politiikka. Kun kirjoitat tekstisi sisään #politiikka, viestisi ryhmittyvät sen aiheen alle
  • Voit nähdä kaikki keskustelussa aktiivisena olevat aiheet painamalla vasemman alakulman #-kuvaketta
  • Mobiililaitteella käytettäessä pääset vaihtamaan #-keskusteluaiheita swaippaamalla sivusuunnassa jonkin viestin kohdalta
  • ALL-kohtaa painamalla näet kaikki keskustelut samassa näkymässä
  • Kun tiettyyn keskusteluaiheeseen ei lähetetä viestejä vähään aikaan, se muuttuu harmaaksi ja poistuu aktiivisten aiheiden listalta.

Halutessasi auttaa voit vastata lyhyesti anonyymiin käyttäjäkyselyyn osoitteessa:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfaoE-1Jx6OPonfzvpWVasi_7MUi_bI2lJ-oXluKYpQoGbMdg/viewform?usp=sf_link

Kysely auttaa meitä parantamaan käyttökokemusta loppukäyttäjille – eli sinulle.

 

Comcom:

🔹 Reaaliaikainen keskustelualusta uutisjulkaisuille

🔹 Keskustele muiden kanssa, jotka ovat samaan aikaan samalla verkkosivulla kanssasi

🦸‍♂️ Tuomo Hopia – toimari

🕵️‍♂️ Niko Lehtovirta – teknologiajohtaja

👨‍🎨 Tomi Mäkelä – käytettävyys

 

👉🏼 http://comcom.chat 👈🏼

Vastaa

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment