Heikki Pursiainen.

Heikki Pursiainen kertoo 4minread Lahti -hankkeen etenemisestä:

Uuden ajan kaupunkilehti 4minread Lahti on saapunut lahtelaisten sähköpostiin.

Kysymyksessä on pelkästään sähköpostissa ilmestyvä lukijalle maksuton media, jota julkaisemme osittain Uutisraivaaja-rahoituksen turvin.

Rahoitusta hakiessamme kerroimme, että lupauksenamme on tehdä Lahden seudun asukkaille laadukasta kaupunkijournalismia alueen ihmisistä, ilmiöistä, palveluista ja tapahtumista. Halusimme kuitenkin, että mukana on myös yhteiskunnallinen näkökulma – kerromme myös paikallisesta päätöksenteosta ja sen haasteista.

Hanke on ilokseni edennyt toteuttamisvaiheeseen. Ensimmäinen 4minread Lahti -sähköposti lähetettiin 6.9.

Vaikka itse sanonkin, sisältö oli laadukasta, kiinnostavaa ja aidosti lahtelaista. Päätoimittaja Taru Schroderus on sisällä kotipaikkansa asioissa, hän tietää, mitä seudulla tapahtuu ja tuntee alueen toimijat läheisesti.

Lahti tunnetaan koko maassa olutkaupunkina ja ympäristöasioiden edelläkävijänä. Ensimmäisessä 4minread Lahdessa kerrottiin miten nämä kaksi lahtelaista ylpeydenaihetta yhdistyvät, kun paikallinen panimo tekee hävikkileivästä olutta.

Sisältö ei kuitenkaan ollut pelkkää oluen kuohuntaa. 4minread tarttui myös lahtelaisia koskettavaan isoon yhteiskunnalliseen kysymykseen, sote-uudistukseen. Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän johtaja Marina Erhola vastasi kolmeen tiukkaan kysymykseen uudistuksen vaikutuksista alueen asukkaisiin.

Ääneen pääsivät myös tavalliset lahtelaiset, jotka kommentoivat Lahdenkin katukuvaan saapuneita sähköpotkulautoja.

Kokonaisuudessa yhdistyi paikallisuus ja yhteiskunnallinen ulottuvuus, juuri lukijalupauksen mukaisesti. Olemme itse varsin ylpeitä lopputuloksesta.

Toinen 4minread Lahti ilmestyi 11.10. ja se tarjoaa taas kiinnostavan paketin paikallisia aiheita. Jos Lahden ja Päijät-Hämeen asiat kiinnostavat, 4minreadin voi tilata ilmaiseksi täältä.

Heikki Pursiainen, 4minread Lahti 

Vastaa

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment