ur_bootcamp

Vuoden 2016 Uutisraivaaja-leirin hakuaika on päättynyt 7.10.

Tule Uutisraivaaja-leirille lokakuussa!

Kuinka mediainnovaatiot syntyvät? Mistä löytyy hyvä idea tiedonvälityksen kehittämiseksi? Kuinka pääsen eteenpäin projektini kanssa? Tule Uutisraivaaja-leirille oppimaan uutta!

Uutisraivaaja-leiri on tarkoitettu kaikille mediainnovaatioista kiinnostuneille. Aiempaa kokemusta tai tietämystä ei tarvita! Osallistujille maksuton leiri järjestetään 21.-23.10. 2016 Aalto-yliopiston Design Factorylla Espoon Otaniemessä. Leiri on viikonlopun mittainen intensiivinen tuotekehityspaja, jossa opitaan uutta mediainnovaatioiden tekemisestä. 

Mukaan voi tulla yksin tai tiiminä, idean kanssa tai ilman. Ilmoittaudu nyt, sillä paikkoja on rajoitetusti! Ilmoittaudu tässä linkissä.

Leirillä opetellaan mediainnovaatioiden tekemistä Stanfordin yliopistossa kehitetyn design thinking -metodin avulla. Tarkoituksena on ideoida sekä saada ja antaa palutetta projekteista. Leiriltä voi myös löytää jäseniä omaan tiimiin!

Leirin vetäjinä toimivat Tanja AitamurtoMikko ”Kobra” Koskinen ja Ville Sundberg. Aitamurto työskentelee mediainnovaatioiden parissa Stanfordin yliopistossa, missä hän opettaa design thinking -metodia. Aitamurto on ollut mukana perustamassa Uutisraivaaja-kilpailua yhdessä Helsingin Sanomain Säätiön kanssa. Koskinen ja Sundberg ovat ensimmäisen Uutisraivaaja-voittaja Scoopinionin perustajia. Koskinen on Kyrö Distilleryn perustaja ja Sundberg Kihappin perustaja.

Leiri on maksuton, ja HS Säätiö tarjoaa osallistujille ruoat.

Ilmoittaudu leirille pe 7.10. Mennessä tällä lomakkeella.

Helsingin Sanomain Säätiön järjestämän Uutisraivaaja-innovaatiokilpailun hakuaika on 19.9.2016-17.1.2017.  Lue lisää Uutisraivaajasta täältä.

Perustiedot Uutisraivaaja-leiristä

Mitä siellä tehdään?

Leirin osallistujat kehittävät työpajassa ideoitaan Stanfordin yliopistossa syntyneen design thinking -metodin avulla. Design Factoryn inspiroivat tilat tarjoavat tähän erinomaiset puitteet. Tavoite on, että leirin jälkeen osallistujat pystyvät kehittämään projektejaan eteenpäin. Näin leiriläisillä on myös hyvät valmiudet tehdä menestyksekäs hakemus Uutisraivaaja-kilpailuun, jos he haluavat osallistua kilpailuun.

Leirillä opiskellaan design thinking -metodia käytännön harjoitusten avulla. Leirillä myös verkostoidutaan ja tutustutaan muihin innovaatioista kiinnostuneisiin. Jos etsit omaan Uutisraivaaja-tiimiisi jäseniä, saatat löytää heitä leiriltä. Leirillä toimitaan ryhmässä ja yksilöinä sekä annetaan ja saadaan palautetta.

Milloin ja missä?

Uutisraivaaja-leiri järjestetään Espoon Otaniemessä Aalto-yliopiston Design Factoryn tiloissa 21.-23.10.2016.

Kenelle?

Leiri on tarkoitettu kaikille Uutisraivaaja-kilpailusta kiinnostuneille. Valmista ideaa kilpailua varten ei tarvitse vielä leirillä olla – leiri on erinomainen tilaisuus ideoida ja työstää kilpailuprojekteja. Jos sinulla on jo kilpailuidea valmiina, saat siitä palautetta ja ideoita, jotta voit jalostaa projektiasi entisestään.

Jos ilmoittautuneita tulee enemmän kuin leirille mahtuu osallistujia, leiriläiset valitaan hakemusten perusteella.

Jos sinulla on jo tiimi, sitä parempi, mitä useampi tiimisi jäsenistä osallistuu leirille. Kerro ilmoittautumislomakkeessa selkeästi, mikä on tiimisi nimi, niin osaamme matchata tiimiläiset. Uutisraivaaja-kilpailussa kaikissa tiimeissä pitää olla ainakin yksi henkilö, jonka kotipaikka on Suomi.

Ketkä?

Leirin vetäjinä toimivat Tanja Aitamurto, Mikko “Kobra” Koskinen ja Ville SundbergAitamurto työskentelee mediainnovaatioiden parissa Stanfordin yliopistossa, missä hän opettaa design thinking -metodia. Aitamurto on ollut mukana perustamassa Uutisraivaaja-kilpailua yhdessä Helsingin Sanomain Säätiön kanssa. Kobra ja Ville ovat ensimmäisen Uutisraivaajan voittajan, uutistenvälityspalvelu Scoopinionin, perustajia. He ovat sittemmin ryhtyneet sarjayrittäjiksi ja ovat kehittäneet useita digitaalisia palveluita ja muuta liiketoimintaa. Kobra Koskinen on Kyrö Distilleryn perustaja, ja Ville Sundberg on Kihapin perustaja.

Millä kielellä?

Leirillä puhutaan suomea ja englantia. Jos osaat jompaakumpaa auttavasti, pärjäät hyvin.

Miten viimeksi?

Uutisraivaaja-leiri järjestetään nyt kolmatta kertaa. Kokemukset ensimmäiseltä ja toiselta leiriltä vuosilta 2012 ja 2014 olivat hyvät: verkostoja syntyi, ideat lensivät, tiimejä muodostui. Mukana oli esimerkiksi Uutisraivaajan voittaneen Long Playn jäseniä ja useita finalistitiimien jäseniä.

Missä majoitutaan?

Leiriläiset järjestävät majoituksensa itse. Otaniemen Design Factoryyn on hyvät yhteydet esimerkiksi Helsingin keskustasta.

Leirin aikataulu

Työpaja alkaa perjantaina 21.10. kello 18.00 ja kestää noin kello 21 asti. Se jatkuu lauantaina 22.10. kello 10.00 ja kestää noin kello 17 asti. Sunnuntaina 23.10. aloitamme kello 10.00 ja jatkamme noin kello 15 asti. Lopullinen, tarkka aikataulu varmistuu, kun osallistujat ovat tiedossa.

Mitä syödään?

Helsingin Sanomain Säätiö tarjoaa leiriläisille ruuat. Mainitse erityisruokavaliosta ilmoittautumisessa.

Miten mukaan?

Leirille ilmoittaudutaan sähköisen hakulomakkeen kautta. Sinne pääsee tästä linkistä. Haku päättyy 07.10.2016.  Kannattaa olla nopea, sillä paikkoja suositulle leirille on rajoitetusti, ja leiri on molempina aiempina vuosina tullut täyteen. Jos ilmoittautuneita on enemmän kuin leirillä paikkoja, osallistujat valitaan hakemusten perusteella.

Leirille voi osallistua voi joko yksin tai ryhmässä. Leiri on oiva tilaisuus löytää tiimi rakentamaan omaa ideaa tai löytää puuttuva osaaja omaan projektiin. Mukaan voi tulla myös ilman valmista ideaa!

Mikä on Uutisraivaaja-kilpailu?

Helsingin Sanomain Säätiön järjestämässä Uutisraivaaja-kilpailussa etsitään parasta tiedonvälitykseen tai mediaan liittyvää innovaatiota. Hakuaika on 19.9.2016 – 17.1.2017. Voittaja voi saada jopa 250 000 euroa kehitysrahaa! Lisää tietoa Uutisraivaajan blogista.

 

Lisätietoja:
tiedottaja Rosa Lampela, 050 5792455, [email protected]
kilpailun koordinaattori Tanja Aitamurto, [email protected]
uutisraivaaja.fi
facebook.com/Uutisraivaaja
Twitter: @Uutisraivaaja
Youtube: http://tinyurl.com/h4otrnf