Syksyn mittaan Uutisraivaajaa on esitelty erilaisissa tapahtumissa, tilaisuuksissa ja esimerkiksi korkeakouluissa. Myös kysymyksiä on tullut – kiitos niistä! Tähän postaukseen on koottu vastauksia muutamiin yleisimpiin kysymyksiin, joita Uutisraivaajaan osallistuminen on kirvoittanut.

Uutisraivaajassa media ja tiedonvälitys ymmärretään laajasti. Missä menevät rajat sille, millainen projekti sopii kilpailuun ja millainen taas ei?

Uutisraivaajassa etsitään innovaatioita, jotka kehittävät tiedonvälitystä ja suomalaista journalismia. Projektien aiheita ei ole rajattu tai määritelty ennalta, koska kilpailu halutaan pitää avoimena mahdollisimman laajalle kirjolle projekteja. Kannattaa katsoa edellisten vuosien finalistiprojektit (finalistit 2011 ja 2013), niistä näkee projektien kirjon.

Kuinka pitkällä projektin on oltava, jotta sillä on edellytyksiä menestyä Uutisraivaajassa? Esimerkiksi viime kerran voittaja Long Playhän oli jo aloittanut juttujen julkaisun ennen osallistumistaan.

Ei ole niinkään tärkeää se, kuinka pitkällä projekti on, kuin se, että hakemuksesta näkyy edellytykset sille, että hakijalla on hyvä idea sekä kykyä ja intoa edetä sen kanssa. Prototyyppi on hyödyllinen siinä mielessä, että se näyttää, mihin hakija pyrkii ja missä vaiheessa projekti on. Katso ohjeet prototyyppien tekemiseen täällä.

Saavatko kaikki hakemuksen jättäneet innovaatiostaan palautetta?

Eivät, ainoastaan finaaliin pääsijät.

Jos Uutisraivaajan voittaa, saako palkintorahaa käyttää projektin jäsenten palkkioihin?

Kyllä. Hakemuksen yhteydessä hakijan tulee toimittaa projektin budjetti, jossa tulo- ja menoerät on eritelty.

Muista käydä lukemassa myös Uutisraivaajan Usein kysytyt kysymykset! Lisäksi hakulomakkeeseen kannattaa tutustua hyvissä ajoin.

Vastaa

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment