Uutisraivaajan jaettu voitto tarkoittaa meille kahta asiaa. Ensinnäkin voitto kertoo siitä, että median moniäänisyyden ja läpinäkyvyyden edistäminen koetaan tärkeäksi muuttuvan median maailmassa. Toiseksi voitto on upea tunnustus kuuden kuukauden aikana tekemällemme työlle ja uudelle innovaatiolle.

Työtahti oli useassa vaiheessa jaksoa niin intensiivinen, että uutisraivaajan lisäksi samaistuimme uutisraivoojaan. Kilpailuasetelma loi painetta, mutta löi toisaalta myös tahtia. Saimme erinomaisen inspiroivat ja osaavat mentorit, jotka haluavat auttaa meitä Kukan kanssa jatkossakin. Uutisraivaaja asetti meille myös selkeän tavoitteen, jonka syyskuussa saavutimme.

Jaetun voiton jälkeen oli hyvä hetki hengähtää syvään ja ottaa koko projektiin pieni etäisyys.

Nyt on aika jatkaa Kukan kehittämistä uusin tavoittein.

Aloitimme tällä viikolla Sitran mahdollistamassa vaikuttavuuskiihdyttämössä. Pääsemme mallintamaan Kukan vaikuttavuutta asiantuntijoiden johdolla ja tutustumaan vaikuttavuusinvestoimisesta kiinnostuneisiin sijoittajiin. Myös Suomessa yhä useampaa sijoittajaa kiinnostaa kohteen vaikuttavuus: sijoituksesta haetaan taloudellisen tuoton lisäksi mitattavaa yhteiskunnallista hyötyä.

Talousasiantuntijoihin keskittyvä pilottiversiomme on edelleen käytössä. Iloksemme talouspilotista on saamamme palautteen mukaan tullut jo osa muutaman pilotoivan toimittajan jokapäiväistä työtä. Asiantuntijoilta olemme saaneet kannustavaa palautetta ja rakentavia huomioita Kukan käytettävyyttä koskien. Kokeile ja kehitä on taktiikka, joka tuntuu toimivalta.

Kuten mainitsimme edellisessäkin blogipostauksessamme, saimme kilpailun aikana hämmästyttävän paljon apua sadoilta ihmisiltä. Tämän kuuden kuukauden taipaleemme tiivistimme neljään minuuttiin.

Seuraavan pilottiversion haluamme kehittää tiivissä yhteistyössä kahden kumppanin kanssa: yhden median ja yhden asiantuntijaorganisaation. Siten pystymme kirjaimellisesti tuomaan toimittajat ja asiantuntijat saman pyödän ääreen ja löytämään yhteiseen ongelmaan parhaan ratkaisun.

Kuulumisiamme voi seurata ja meihin voi olla yhteydessä Facebookissa ja Twitterissä.

Aurinkoista syksyä ja pikaisiin kuulemisiin!

Toivottaa Kuka eli Mari, Iris, Ville, Jaakko ja Tuomas

Vastaa

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment