Viime vuosina on julkaistu useita palveluita, jotka pyrkivät eri keinoin tekemään vuorovaikutteisten visualisaatioiden hyödyntämisestä helpompaa. Esimerkiksi Infogramin avulla on helppoa upottaa juttuihin omaan dataan perustuvia yksinkertaisia interaktioita tukevia kuvaajia, ja Graphiq tarjoaa mittavan valikoiman vastaavia valmiita kuvaajia eri aiheista.

Näillä työkaluilla ei kuitenkaan voida luoda sellaisia vaativia vuorovaikutteisia visualisaatioita, jotka kunnolla hyödyntäisivät sähköisen median potentiaalin. Niiden kehittäminen edellyttää vielä perinteistä ohjelmointia—ainakin toistaiseksi. Siksi sellaisiin perustuvat artikkelit ovatkin pienimuotoisia ohjelmistoprojekteja.

Ohjelmistokehittäjät käyttävät tyypillisissä ohjelmistoprojekteissa rutiininomaisesti useita tiimin kollaboraatiota tukevia työkaluja, kuten ohjelmistoversioiden hallintaan ja palautteen keräämisen tarkoitettuja palveluita.

Toimiessaan tällainen ohjelmistokehitystä tukeva infrastruktuuri tehostaa radikaalisti työskentelyä ja johtaa parempiin tuloksiin, mutta sen pystyttäminen vie aikaa, ja ylläpito vaatii erityisosaamista.

Ranskalaisen rakennusinsinöörin mukaan nimetty Minard tuo tähän helpotuksen: visualisaatioprojektin kannalta olennaisen ohjelmistokehitystä tukevan infrastruktuurin saa sen avulla uuden projektin käyttöön muutamassa minuutissa – ei tunneissa tai päivissä. Samalla Minardista saa hyvän yleiskuvan kaikkiin oman tiimin projekteihin.

Kesäkuun aikana haastattelimme potentiaalisia käyttäjiä. Kohteena oli kehittäjiä, tuottajia, graafikoita ja projektipäälliköitä medioista ja ohjelmistoyrityksistä. Haastattelut olivat antoisia, ja niiden pohjalta oli hyvä vetäytyä kahdeksi viikoksi tekemään tuotesuunnittelua Turun saaristoon.

Alkuvuoden oltua melkoista rumbaa hakemusten, irrallisten asiakasprojektien ja käyttäjähaastattelujen kanssa, on ollut levollista päästä hetkeksi keskittymään omalla porukalla itse tuotteen kehittämiseen.

Minardin pilotit alkavat syys-lokakuussa, jolloin Lucify saa lisää arvokasta tietoa käyttäjien todellisista tarpeista. Odotamme innolla hetkeä, jona ensimmäiset asiakkaat saavat Minardin käyttöönsä!

Toivottavasti Minard osoittautuu hyödylliseksi mahdollisimman monelle, ja auttaa myös laajemmin ujuttamaan ohjelmistoalalla vahvaa kollaboraation kulttuuria mediakentän puolelle.

Jos olet kiinnostunut pilottiin osallistumisesta, soita Juho Ojalalle numeroon 044-5602070 tai lähetä viesti osoitteeseen [email protected]. Lucify tarjoaa pilottiin valituille asiakkaille Minardin käyttöön ilmaiseksi vähintään kuudeksi kuukaudeksi. Myös freelancerit ovat mieluisia pilottiasiakkaita.

Heinäkuun puolestavälistä muutimme vihdoin kiinteään osoitteeseen Marian sairaalan startup-keskukseen. Kuvassa Juhon ja Ville Väänäsen taustalla näkyy huivi, jonka New Yorkilainen taiteilija Joelle Firzli suunnitteli Lucifyn pakolaisvirtavisualisaation pohjalta.

office-and-scarfTule siis moikkaamaan, jos pyörit Marian sairaalan lähistöllä!

Lucify eli Juho Ojala, Ville Saarinen ja Ville Väänänen.

Vastaa

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment