Helsingin Sanomain Säätiön järjestämän mediainnovaatiokilpailu Uutisraivaajan finalistit on valittu. Uutisraivaajan tuomaristo valitsi viisi joukkuetta jatkoon kokouksessaan Helsingissä keskiviikkona 8.3.

Jatkoon pääsevät joukkueet ovat Aatos, Frameright, Rolling Stories, Streamia ja Tripsteri.

  • Aatos on podcastien tuotanto- ja jakeluyhtiö, joka tuo laadukkaan audiojournalismin kuulijat ja tekijät yhteen luomalla ”audion HBO:n”. Joukkueen jäsenet ovat Leena Alanko, Emmi Skytén, Arttu Seppänen ja Niko Isojärvi.
  • Frameright  on liitännäissovellus, jonka avulla kuvat rajautuvat aina oikein. Joukkueen jäsenet ovat Marina Ekroos ja Ilkka Järstä.
  • Rolling Stories on uusi monimediainen esitystekniikka, joka soveltuu kaikille esikoululaisista ammattilaisiin. Joukkueeseen kuuluvat Tero Jartti, Ilkka Kumpunen, Kemal Ahson, Juho Jouhtimäki ja Pekka Pärnänen.
  • Streamia on streaming-tekniikkaan erikoistunut verkkomedia. Joukkueeseen kuuluvat Ville Polvela, Arto Söderström ja Vesa Kivistö. @StreamiaFI
  • Tripsteri on hauska, helppo ja sosiaalinen matkailusovellus. Joukkueeseen kuuluvat Tuulia Kolehmainen, Noora Mattila, Paula Kultanen Ribas, Siru Valleala, Panu Pahkamaa ja Mika Vikström. @Tripsteri

Joukkueet saavat Helsingin Sanomain Säätiöltä 10 000 euroa siemenrahaa ja mentoreikseen kokeneita media- ja bisnesammattilaisia Uutisraivaaja-kilpailun tuomaristosta sekä Uutisraivaaja-valmentajasta Juho Ojalasta, Lucifyn toimitusjohtajasta. Finalistit kehittävät projektejaan kuuden kuukauden ajan muun muassa etsimällä palveluilleen käyttäjäkuntaa.

Hakemusten taso oli todella korkea, ja moni joukkue jäi ilman finaalipaikkaa.

”Finaaliin valittiin viisi tiimiä, jotka avaavat hyvin erilaisia perspektiivejä median maailmaan. Joukkueet tuovat uusia olennaisia näkökulmia tiedonvälitykseen niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin,” sanoo Uutisraivaaja-tuomariston puheenjohtaja Pekka Ala-Pietilä.

Jaossa on jopa 250 000 euroa kehitysrahaa, joka voidaan jakaa yhdelle tai useammalle joukkueelle. Seuraavien kuukausien aikana finalistit kertovat projektiensa edistymisestä Uutisraivaajan blogissa. Uutisraivaaja-kilpailun voittaja tai voittajat valitaan syyskuussa 2017.

Uutisraivaaja-kilpailu järjestetään nyt neljättä kertaa.

 

Lisätiedot:

Rosa Lampela
tiedottaja, Uutisraivaaja
rosa.lampela(a)uutisraivaaja.fi
050 5792455

Tanja Aitamurto
koordinaattori, Uutisraivaaja
tanja.aitamurto(a)gmail.com

Finalistit:

Aatos: Emmi Skytén: emmi.skyten(a)gmail.com / 0400 535987

Frameright: Marina Ekroos, marina(a)marinaekroos.com / 050 4339366

Rolling Stories: Ilkka Kumpunen ilkka.kumpunen(a)pensa.fi / 040 550 1708, Tero Jartti tjartti(a)gmail.com / 046 810 1233

Streamia: Ville Polvela, vpolvela(a)gmail.com / 040 5029616

Tripsteri: Tuulia Kolehmainen, tuulia.kolehmainen(a)gmail.com / +358 40 7601179

Vastaa

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment