Uutisraivaajassa ollaan tärkeiden asioiden äärellä, mutta ei aina niin vakavalla mielellä.

Haku Uutisraivaaja-kilpailuun alkoi perjantaina 5.10. viidettä kertaa. Kuten aiempina vuosina, kilpailu etsii jälleen ideoita, jotka edistävät tiedonvälitystä tai journalismia. Voittaja saa projektinsa toteuttamiseen jopa 250 000 euroa kehitysrahaa.

Mediakeskustelua ovat värittäneet viime aikoina muun muassa huoli informaatiovaikuttamisesta ja yhteiskunnan polarisoitumisesta, mutta toisaalta usko laatujournalismin mahdollisuuksiin. Uutisraivaaja-kilpailun koordinaattori, Stanfordin yliopiston tutkijatohtori Tanja Aitamurto korostaa tässäkin ajassa uuden kehittämisen merkitystä.

”Innovaatiot kehittävät mediaa monella tapaa. Ne luovat uusia mahdollisuuksia ja palveluja niin käyttäjille kuin median tekijöille. Samalla innovaatioiden kehittäjät oppivat uusia taitoja ja vievät alaa eteenpäin.”

Uutisraivaaja-kilpailun viidennelle kierrokselle voi osallistua täyttämällä ja lähettämällä hakulomakkeen verkossa. Hakemuksessa pyydetään esittämään havainnollinen kuvaus ideasta tai projektista. Hakuaika päättyy 31.1.2019.

Finalistit valitaan ensi vuoden maaliskuussa. He saavat ideansa kehittämiseen pienen alkupääoman, jonka turvin projektia on tarkoitus kehittää mahdollisimman pitkälle. Finaalikaudella kilpailijoilla on ajatuksia virittämässä myös kokeneita mentoreita. Tuomaristo valitsee Uutisraivaaja-kilpailun voittajan tai voittajat syksyllä 2019.

Kiinnostuitko? Tutustu ensin kilpailun sääntöihin ja usein kysyttyihin kysymyksiin ja katso myös tarkat hakuohjeet. Tukea kilpailuun osallistumiseen ja ideointiin voit hakea myös lukemalla Uutisraivaaja-blogia, jossa aiempien vuosien voittajat ja finalistit kertovat kokemuksistaan innovaatiokilpailussa.

Uutisraivaaja on kaikille avoin. Kilpailuun voivat osallistua niin yksilöt, ryhmät, järjestöt kuin yritykset. Tervetuloa mukaan!

Lisätietoja antaa tarvittaessa:

Viestintäkoordinaattori Anna-Mari Hänninen, 050 5466493, [email protected]

Vastaa

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment