Moniäänisyysmittari edustaa uudenlaista journalismin analytiikkaa

Kesä on kääntynyt syksyyn, ja myös Uutisraivaaja-kilpailu lähenee loppuaan. Olemme kesän ja alkusyksyn aikana paiskineet hommia kahdella rintamalla: toisaalla olemme edistäneet Moniäänisyysmittarin teknistä puolta, toisaalla olemme selvittäneet sitä, miten Moniäänisyysmittarista saataisiin paketoitua sellainen tuote, jonka jokainen mediatalo haluaisi ostaa. Osana tätä työskentelyä olemme myös viilanneet strategiaamme. Ainakin nyt alkuvaiheessa Moniäänisyysmittari on nimenomaan toimitusten sisäiseen käyttöön…

Moniäänisyys vahvistaa – myös Uutisraivaaja-hankettamme

Moniäänisyysmittari-hankkeen tärkein lähtökohta on luottamus siihen, että erilaisia näkökulmia kuuntelemalla ja yhteistä ymmärrystä lisäämällä päästään parempiin lopputuloksiin. Tämä koskee niin Moniäänisyysmittaria itseään kuin ylipäänsä journalismia. Tavoitteenamme on kehittää Moniäänisyysmittarista mahdollisimman hyvä, kaikkia palveleva työkalu – sekä siinä rinnalla ja sen seurauksena laadukkaampaa, luotettavampaa ja vahvempaa journalismia. Mikä ihmeen Moniäänisyysmittari? Lue lisää ensimmäisestä Uutisraivaaja-blogistamme! Moniäänisyyden merkitys…

Moniäänisyysmittari parantaa julkista keskustelua ja lisää luottamusta journalismiin

Demokratia, yhteiskuntarauha, kuunteleminen ja osallisuus. Näin ylevistä käsitteistä lähdimme liikkeelle, kun pohdimme tiimimme kanssa, miksi Uutisraivaaja-ideaamme Moniäänisyysmittaria tarvitaan. Moniääninen julkinen keskustelu tarkoittaa sitä, että yhä useampi ihminen kokee tulevansa kuulluksi ja että päätöksiä tehtäessä huomioidaan erilaiset näkökannat. Kun moniäänisyydestä huolehditaan vastuullisesti, paranee myös julkinen keskustelu. Tämä puolestaan vahvistaa demokratiaa ja yhteiskuntarauhaa. Helppoa kuin heinänteko –…