Työskentelyä Uutisraivaaja-leirillä lokakuussa. Kuva: Ida Pimenoff.

Työskentelyä Uutisraivaaja-leirillä lokakuussa 2016. Kuva: Ida Pimenoff.

Uutisraivaajan hakuaikaa on jäljellä kaksi kuukautta. Jätä hakemuksesi mediaan tai yleisemmin tiedonvälitykseen liittyvästä innovaatiosta 17. tammikuuta mennessä, ja olet mukana kisaamassa 250 000 euron kehitysrahasta! Rahoitusta on luvassa jo finalistivaiheessa, kun parhaat hakijat saavat siemenrahan projektinsa kehittämiseen. Uutisraivaaja sparraa finalisteja eteenpäin tarjoamalla myös mentorointia kovan luokan media- ja bisnesammattilaisilta!

Tässä Uutisraivaajan parhaat vinkit innovaatiokilpailussa menestymiseen:

1. Hae

Menestyä ei voi, jos ei edes yritä! Ei haittaa, vaikka konseptisi ei olisi vielä täydellinen tai hakemuksesi tähtitieteellistä tasoa. Tärkeintä on hakea ja osoittaa idean potentiaali tuomaristolle.

2. Kokoa tiimi

Yksin on vaikea tehdä priimaa, ja parhaiden ideoiden toteuttamiseksi vaaditaan monenlaista osaamista. Kerää siis ympärillesi ahkera ja lahjakas tiimi, sen merkitys projektin onnistumiselle on valtava!

3. Ota käyttäjät huomioon

Kenelle suunnittelet palvelua? Millainen käyttäjäsi on ja millaisia tarpeita hänellä on? On tärkeää, että sinulla on käsitys käyttäjistäsi ja siitä, mihin tarpeeseen palvelusi tai tuotteesi vastaa. Testaa ideaa käyttäjillä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.

4. Visualisoi

Tee Uutisraivaaja-ideastasi visualisaatio. Se auttaa tuomaristoa hahmottamaan, mistä projektissasi on kyse. Visualisaatio voi olla esimerkiksi kuvakaappaus verkkosivusta tai sovelluksesta. Myös yksinkertainen piirros voi riittää – kallista grafiikkaa ei tarvitse toteuttaa hakemusta varten. Visuaalisaatio vaaditaan hakemukseen, katso tarkat hakuohjeet täältä.

5. Tutustu kilpailijoihisi

Kehittääkö joku muu samankaltaista palvelua kuin sinä? Mitä sinä teet paremmin ja miksi? Uutisraivaajan hakulomakkeessa kysytään ideasi kilpailijoita, ja ne on todella hyvä tuntea. Se osoittaa, että tiedät, mitä olet tekemässä. Kilpailijoihin kannattaa suhtautua haasteena, jotka auttavat sinua ja tiimiäsi onnistumaan vieläkin paremmin.

Uutisraivaajan hakulomake (PDF) löytyy täältä. Lataa se koneellesi, täytä se ja lähetä liitteineen osoitteeseen hakemus(a)uutisraivaaja.fi 17. tammikuuta klo 17 mennessä Suomen aikaa. Kysymyksiä säännöistä, hakuohjeista ja muustakin voi lähettää osoitteeseen rosa.lampela(a)uutisraivaaja.fi. Huom! Myöhästyneitä hakemuksia ei käsitellä.

Katso lisää kilpailuvinkkejä Helsingin Sanomain Säätiön Youtube-kanavalta sekä blogista täältä, täältä, täältä ja täältä.

Vastaa

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment