Finalistit ensimmäistä kertaa koolla maaliskuussa. Kuva: Matilda Gronow.

Kun Suomi käy kesään, on Uutisraivaaja-vuosi jo pitkälti yli puolimatkan. Syksystä syksyyn elävä kilpailu huipentuu tällä kaudella lokakuussa. Nyt voi jo merkitä kalenteriin: seuraava Uutisraivaaja-voittaja selviää 23. lokakuuta.

Mutta vielä ei pystytetä juhlalavaa, vaan keskitytään projekteihin. Viidennen kauden finalistit, Comcom, Kansalaiskide, RARE, Voconaut ja Moniäänisyysmittari, ovat työstäneet ideoitaan maaliskuusta asti. Kukin työskentelee omalla tahollaan, mutta muutaman kerran tiimit on myös saatu kokoon Päivälehden museolle. Kilpailussa on tällä kertaa vahva edustus Helsingistä, Tampereelta ja Jyväskylästä.

Tiimeille on nimetty mentorit Uutisraivaaja-tuomaristosta, ja kehitystyössä tukena on myös Helsingin Sanomain Säätiön myöntämä 10 000 euron siemenraha. Finalistikaudella pyrkimyksenä on viedä hankkeita mahdollisimman pitkälle: osoittaa, että ideassa on rahkeet jollain tavoin uudistaa tiedonvälitystä tai journalismia.

Innovaatiokilpailun voittajalle on kauden päätteeksi luvassa jopa 250 000 euroa kehitysrahaa. Tarvittaessa tuomaristo voi päättää jakaa voittopotin useamman lupaavan projektin kesken.

Finalistien kuulumisia voi seurata Uutisraivaaja-blogissa. Ensimmäiset kirjoitukset tarjosivat oivan silmäyksen siihen, mitä tiimit tekevät: RARE, Voconaut, Kansalaiskide, Comcom ja Moniäänisyysmittari. Tiiviit finalistiesittelyt löytyvät täällä.

Seuraa Uutisraivaajaa somessa: FacebookTwitterInstagram.